‘Bırakın’ emri Bahoz Erdal’dan

PKK, pazar akşamı kaçırdığı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü akşam saatlerinde serbest bıraktı. Aygün’ün serbest bırakılma emrinin Türkiye’de bir çok kanlı eylemin emrini veren PKK’lı Bahoz Erdal tarafından verildiği öğrenildi.

Açıklama Tunceli’ye dönüşü sonrası düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hüseyin Aygün’den geldi.

Aygün, “Sabah uyandığımızda Bahoz Erdal bulunduğumuz bölgeyi aradı ve bu olayın doğru olup olmadığını sordu. Beni götüren arkadaşlar doğruladılar. Bunun üzerine Bahoz Erdal, “Güvenlik en üst seviyeye çıkarılmasını ve en kısa zamanda serbest bırakılmamı’ talimat verdi.

Ama serbest bırakılmamda Ankara’da oluşan tepkilerin, Meclis Başkanı’nın, Başbakan’ın, Genel Başkanımız’ın, İnsan Hakları Derneği’nin, Alevi derneklerinin ve Dersim halkının eylemleri de etkili oldu” diye konuştu.

Bazı medya organlarında Aygün’ün kaçırılmasının örgütün yerel biriminin eylemi olduğu ve üst yönetimin eylemden rahatsızlık duyduğu belirtilmişti.

AYGÜN’ÜN AÇIKLAMASI

Ovacık ilçesinde serbest bırakılan Aygün, Tunceli’de kent merkezinde yaptığı basın açıklamasında yaşadıklarını anlattı.

Sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir sıkıntısı olmadığını söyleyen Aygün şunları kaydetti:

“İki günlük dağ maceram akşam 17.00’de sona erdi. Örgüt bu eylemi siyasi propaganda olarak yaptığını ifade etti. Dağdaki saatler boyunca son derece saygılı bir tavır gördüm. Bu eylemi yapan genç arkadaşlar, bu ülkenin çocukları ve bu eylem aracılığıyla Türk kamuoyuna barış ve ateşkes mesajı vermek istediklerini söylediler.

Benden parlamentoda Kürt sorununun çözümü, ateşkesin sağlanması için daha fazla rol üstlenmem konusunda ricacı oldular. CHP’nin izlediği politikaların, Kürt sorununun çözümü yönünde de olumlu olduğunu, dikkatle izlediklerini ve beğendiklerini ama bütün partilerin daha fazla çaba harcaması gerektiğini bildirdiler.

Asker olsun, dağdaki genç olsun ölen bütün çocukların bu ülkenin çocuğu olduğunu ve bu savaşı başta kendilerinin anlamsız bulduklarını söylediler. ‘İstediğimiz demokratik özerklik planı, hiç de silahlı mücadeleyi gerektirmeyen demokratik bir taleptir ve Avrupa’da pek çok ülkede vardır. Bu bakımdan biz de yürüdüğümüz mücadelenin artık çok anlamsız olduğunu biliyoruz’ dediler.

”Tabii bütün bu olumlu mesajların kardeşlik ve barış taleplerinin yanında benim gibi silahsız, korumasız gezen, Dersim’in dağlarında, yaylarında, ovalarında 24 saat halkının sorunlarıyla ilgilenen bir milletvekilini tutsak almanın da Dersim halkının iradesine bir müdahale olarak değerlendirilmesinin kaçınılmaz olduğunu kendilerine söyledim.

Yine sohbet sırasında bana bağımsız bir kimlikle siyaset yapmamın kendilerini memnun edeceğini söylediler. Ben de silahların gölgesinde bu konuda herhangi bir karar verilemeyeceğini, özgür iradem dışında verilecek hiçbir kararın da doğru olmayacağını kendilerine söyledim. Yeni CHP’nin Dersim milletvekili olduğum için gurur duyduğumu, yeni CHP’nin benim gibi insanları partiye kabul ederek dönüşümün işaretlerini çoktan verdiğini belirttim.”

1352240cookie-check‘Bırakın’ emri Bahoz Erdal’dan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.