Bravo! 3 üniversitede Cola yasak

Roma’da üç üniversitede Coca Cola yasak! Roma üniversitesi öğrencileri, Coca Cola, Fanta ve Sprite yerine, bio-meyva suları ve güney ülkelerinin ürünlerini içiyor.

İtalya başkentinde Roma 3 üniversitesi akademik senatosu, sol görüşlü öğrencilerin önerisini dikkate alarak otomatik meşrubat dağıtıcılarından Coca Cola, Fanta, Sprite gibi içecekler ile çeşitli snack’leri çekti.

Bunların yerine senatonun kararıyla dağıtıcılara biyolojik meyve suları ile  dünyanın güney yarıküresindeki ülkelerden ihraç edilen içecekler yerleştirildi.

Roma 3’ün rektörü Guido Fabiani yaptığı açıklamada Coca Cola’yı hedef almadıklarını, dileyen öğrencilerin çevredeki kafeteryalarda Coca Cola bulabileceğini, öğrencilerin önerisi yönünde alternatif bir tüketim tarzını uyguladıklarını söyledi.

Başkentte Roma 3 üniversitesinin yanı sıra Roma’da onlarca belediye ve kamu kurumundaki otomatik meşrubat dağıtıcılarında  Coca Cola protesto ediliyor, Cola  ve benzeri meşrubatların yerine bio meşrubatların tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor.

Üniversite senatosunun getirdiği Cola yasağı, farklı görüşlerdeki öğrenciler ve öğretim görevlilerinin tepkisini çekse ve tartışma yaratsa da, uygulama yürürlüğe girdi.

1100740cookie-checkBravo! 3 üniversitede Cola yasak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.