Bravo Çavez! L’Ouverture filmi çekiliyor

Venezuela lideri şimdi de beyaz perdeye el attı.Yaşamını beyaz perdeye aktaracağı Toussaint L’Ouverture, Avrupa ordularına karşı bağımsızlık mücadelesi veren Haitili kölelerin liderliğini yapmış, ancak uğradığı ihanet sonucu yakalanıp sürgüne gönderilmişti. Haitili köleler de, liderlerinin 1803’te hayatını kaybetmesinden bir yıl sonra bağımsızlıklarını kazanmışlardı.

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Guardian’ın iç sayfalarında yer alan bir habere göre; Venezuela lideri Haitili kölelerin 1800’lerin başında İngiliz, Fransız ve İspanyol ordularına karşı verdikleri bağımsızlık mücadelesinin önderlerinden Toussaint L’Ouverture’in yaşam öyküsünün anlatılacağı bir film için 18 milyon dolarlık bir bütçe tahsis etti.

Filmin yönetmenliğini sinemaseverlerin, Mel Gibson’la birlikte oynadığı Cehennem Silahı serisinden hatırlayacakları siyah oyuncu Danny Glover üstlenecek. Glover, Çavez’in güçlü destekçilerinden ve insan hakları savuncusu olarak tanınıyor. Glover, Amerikalıların zihinlerinden silinmiş olduğunu savunduğu bu olay hakkında Amerikan halkını eğitmek istediğini söyledi.

The Guardian’ın haberine göre, Çavez yönetiminin bütçe ayırdığı bir diğer proje de Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez’in ”Latin Amerika’nın özgürlük savaşın liderlerinden Simon Bolivar’ın son aylarını anlattığı Labirentindeki General’in beyaz perde uyarlaması” olacak.

1151280cookie-checkBravo Çavez! L’Ouverture filmi çekiliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.