Bravo Ayfer Orhan

Edmonton bölgesi milletvekiliği için 108 aday adayı başvurmuş, başvurulardan seçilen 10 kişilikk uzun liste de bugün (salı) 5 kişilik kısa listeye düşürüldü. Partili delegeler 21 Şubat’ta kısa listede yer alan 5 aday adayından “tek milletvekili adayı”nı seçecek. Belirlenen adayın 7 Mayıs Genel seçimleri’nde milletvekili seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Deneyimli politikacı Ayfer Orhan çok mutlu olduğunu belirterek “21 Şubat’ı beklemek gerekir” diye temkinli konuşmayı tercih etti.

İşçi Partisi’nin Edmonton kısa listesinden Ayfer Orhan’ın yanısıra eski Enfield Belediyesi’nin eski başkanı Kate Anolue, Aile Hekimliği Meneceri Kate Osamor ile parti merkezinin yakından tanıdığı Enfield Belediye lideri Doug Taylor ve Edmonton’un Londra Belediyesi’ndeki temsilcisi Joanne McCartney yer alıyor.

AYFER ORHAN’DAN ÇAĞRI

Ayfer Orhan son olarak sosyal medyadan yaptığı çağrıda toplumun bu tarihi fırsatı değerlendirmek için kendisini desteklemesini istedi.

Orhan İngilizce mesajında şunları yazdı:

“Değerli arkadaşlar, şimdiye kadar bana olan desteğinize teşekkür ederim. Özetle parlamentoya girme mücadelesinde uzun yıllar özveriyle çalıştım. Bunun uzun soluklu bir mücadele olduğunu her fırsatta söyledim. Pek çok dost ve iyi insan beni bu serüvende yalnız bırakmadı.

Uzun yıllar boyunca ‘Türkçe konuşan toplumun oy verdiği İşçi Partisi’nden bir milletvekili neden olmasın?’ ya da ‘İşçi Partisi niçin toplum seçmenlerinin destek olamayacağı toplumdan uzak bölgelere toplumdan bir milletvekili adayına şans veriyor?’ sorumu yineledim.

Değerli arkadaşlır bu kez başardık. Edmonton bölgesi İşçi Partisi’nde Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türk’lerin ağırlığı bulunuyor. Eğer birlikte hareket edebilirsek ilk kez bir Türk milletvekili çıkarmak olası… Eğer toplum biraraya gelemezse bu şansımızı da yitirir ve trajediyle sonlandırabiliriz.

Lütfen bu konuda iyi düşünerek İşçi Partisi’nden tanıdıklarınızı arayarak ya da toplum üyelerine telefon etmesi konusunda yardımcı olarak toplumun uzun erekli düşünü anlatmalıyız. Bu konuda beni de arayarak destek isteyebilirsiniz

(07821544122) Teşekkür ederim. En kısa sürede görüşmek üzere…”

AYFER ORHAN?

Ayfer Orhan: 1959 Yılında Kıbrıs’ta doğan Ayfer Orhan 5 yaşında ailesi ile birlikte Londra’ya göç etti. 1988 yılından bu yana İşçi Partisi içerisinde çalışma yürütüyor. Uzun süre partide aktif olarak çalışan Orhan, 1997 yerel seçimlerinde Enfield Belediyesi’nden Belediye Meclisi üyesi olarak seçildi ve hale bu görevi yürütmektedir. Orhan, 2010 Genel Seçimleri’nde de Hemel Hempstead’den İşçi Partisi adayı olarak gösterilmiş fakat kaybetmişti.

853220cookie-checkBravo Ayfer Orhan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.