İbretlik siyaset

Ülkeyi kargaşa ve kaosa sürüklemeye çalışan karanlık ellerin İKİ önemli planı bulunuyor.

1. Anavatanları ile ilişkilerini gerginleştirerek Kıbrıs Türklerini yalnızlaştırmak ve güçsüz bırakıp bir çırpıda yutabilmek için kolay lokma haline getirmek.
2. Ülkenin iç sorunlarla uğraşmasını sağlayarak görüşmelere yoğunlaşmasını engellemek, görüşmelerde sıkıştıkları bir noktada zaman kazanmak ve mümkünse KKTC’deki iç sorunları bahane edip görüşmelerden çekilmek.

Kıbrıs Türkleri, tarihinin hiçbir döneminde kolay lokma olmadıklarını kanıtladılar. EOKA’cı faşist Rum çetecilerin katliamlarına karşı dimdik ayakta durdular, Rum-Yunan oyunlarına karşı dünyadan soyutlanma çabalarına onurluca direndiler, Rumların izolasyon ve ambargolarla Kıbrıs Türklerini açlığa mahkum edip teslim alma planlarına da en ufak ödün vermediler. Tarih içinde onurlu dik duruşlarını, Anavatanları Türkiye sayesinde başaran Kıbrıs Türkleri, bugün kendi devletlerinin bayrağı altında güven içinde yaşıyor ve demokratik bir ülkede yaşamanın gururuyla Rumlara teslim olmayacaklarını bütün dünyaya haykırıyorlar.

Rumlar ise BM gözetiminde yapılan müzakerelerde ilk kez bu kadar sıkıştılar. Zamana oynayarak, AB üyeliğine bel bağlayarak ve zikzaklar çizerek müzakereleri lehlerine çevirmek için az çaba harcamadılar. Ancak, Rum oyunlarının daha fazla sürdürülmesi mümkün görünmüyor. Bu konuda BM Temsilcisinin de çileden çıkma noktasında olduğu biliniyor. Hal böyle olunca, Rumlar panik olmaya başladılar. Her an BM’den aleyhlerinde bir karar çıkacak ya da uluslararası toplumdan “yeter artık , bırakalım da Kıbrıs adasındaki iki ulusal kimlik egemen ve bağımsız biçimde yaşasınlar” sesi duyulacak diye ödleri patlıyor. Tarihin gidişini durduramayacaklarını bilseler de engellemek için insan üstü bir çaba harcadıkları da gerçek.

Rum-Yunan ikilisinin AB’yi de kullanarak oynadığı bu oyun ortada iken, bazı siyasi parti liderlerinin gözlerini başka noktalara dikmesi karşısında öfkelenmemek elde değil. Ülkemizde provokasyonlar yapmak için Rum kesiminde Rum-Yunan istihbarat örgütü desteğinde birimler kurulduğu, buradaki bazı işbirlikçi uzantılarıyla sürekli görüşmeler yapıldığı, bu işbirlikçi odaklara parasal ve diğer konularda yardımlarda bulunulduğu bilindiği halde, bazı muhalefet partisi liderleri hayal dünyasında yaşamaya devam ediyor. Barış, çözüm ve kardeşlik nutukları atmak çok güzel, ancak karşınızdaki sizi ülke ve millet olarak düşman olarak görüp yok etmek için elinden geleni ardına koymazken Rumlarla birlikte yaşama rüyası görenler, bu ülkeyi nasıl yönetecekler?

Rum-Yunan ikilisi, Kıbrıs Türklerini dünyadan soyutlamak, bütün Kıbrıs’ı Helen adası yapmak için birlik ve bütünlük içinde her türlü oyunu oynarken, bizim bazı safdiller ise iki toplumlu etkinliklerde adadan Türk askerini göndermeyi içeren pankartlar açtırıp yanında sırıtarak poz veriyorlar. Bu sorumsuz anlayışın ülke yönetmesi kadar sakıncalı bir durum olabilir mi?

Rum-Yunan ikilisi, Kıbrıs Türklerini ve devletlerini yok etmek için sinsice karanlık planlar kuruyorken bizler bu planları yazdığımız için bazı siyasi parti liderleri için hedef oluyoruz. Canlarını sıkıyoruz. Sanki bu ülkenin siyasetçisi değil, karşı tarafın siyasetçisi gibi davranıyorlar. İşbirlikçilerin sırtını sıvazlarken, yönetmeyi hedefledikleri devleti savunduğumuz için bize öfke kusuyorlar. Böyle siyasetçiden ne ülkeye, ne partisine ne de vatandaşa en ufak bir yarar gelmez. Benden uyarması…

***

İbretlik Siyasetçiye, bir soru yöneltmek istiyorum :

KKTC’de yapılacak bir miting ile Rum Yönetimindeki Batılı bazı elçilik mensupları ve çok uzaklardaki düşünce kuruluşlarının ileri gelenleri neden bu kadar yakından ilgileniyorlar ? Bu elçilik “görevli”lerinin, son günlerde KKTC’ye gelerek bazı özel görüşmelerde bulunmalarının nedeni nedir? Bazı miting düzenleyicileri son günlerde Güney Kıbrıs’a geçip özel toplantılara katılıyorlar mı ? Acaba bu toplantılarda kim bulunuyor ve neler konuşuluyor?

İbretlik Siyasetçi, Rum merkezli provokasyonlar konusunda gerçek bilgilere dayalı uyarılar yaptığımız için bizi eleştireceğine, Yüreği Yetiyorsa bu sorulara yanıt versin!

672880cookie-checkİbretlik siyaset

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.