Brexit tarihi, sterlini vurdu

İngiltere Başbakanı Theresa May’in AB’den çıkış sürecinin (Brexit) Mart 2017’de başlayacağını açıklamasının ardından sterlinde türbülans yaşanıyor.

Financial Times, İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond’un “Brexit’i takiben İngiltere’nin en az iki sürecek olan bir ekonomik türbülans ve mali belirsizlik” sürecinden geçeceği uyarısında bulunduğunu yazdı.

Gazete, Başbakan May’in haftasonu yaptığı açıklamanın ardından, sterlinin dolar karşısında son 3 ayın en düşük seviyesine indiğine dikkat çekti.

İngiliz iş adamlarının AB ortak pazarına erişim sağlayan özel anlaşmalar yapılmadan, sert bir şekilde birlikte çıkılmasından endişe duydukları belirtiliyor.
Gazetenin aynı konuyla ilgili bir diğer haberinde, May’in İngiliz şirketlerin AB ortak pazarına girişini düzenlemek için “sektörel anlaşmalar” yolunu izleyeceği, bunun da şirketler için ticari süreci daha karmaşık hale getireceği aktarıldı.

May: İngiltere AB’den çıkma sürecini Mart sonuna kadar başlatacak

Independent ise İngiltere’de ekonomik durgunluğu önlemek için harcamaları artırmanın teşvik edileceğini yazdı. Maliye Bakanı Hammond’un gelecek ay karayolu ve demiryolu da dahil olmak üzere, altyapı projeleri için çok büyük yatırım desteği açıklayacağı belirtildi.

Gazete May’in Brexit takvimini açıklamasının ardından, sterlinin dolar karşısında son 31 yılın en düşük seviyesini gördüğüne de dikkat çekti.

2014340cookie-checkBrexit tarihi, sterlini vurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.