Brezilya dizisi gibi

Brezilya’nın Bom Jardim şehrinin 3 yıl evvel seçilmiş Belediye Başkanı, 25 yaşında bir Brazil güzeli olan Lidiana Leiti, 40 bin kişilik küçük yerleşim yerinde mutsuz olup büyük kentlerin sosyete hayatına kaçınca, uzaktan makamını WhatsApp’la yönetmeye başladı.

Lidiana Leiti’nin görevini ihmal kusuruyla suçlanıp görevden alınması için Eyalet ve Federal makamlar girişimde bulunuyorsa da, Bayan Başkan’ın 24 saat WhatsApp başında olup her şeyi uzaktan yönetmekteki mahareti karşısında elleri kolları bağlı kalıyor.

Ancak güzelliği dillere destan olmuş, mankenlere taş çıkartan Başkan Leiti’nin milyarder işadamı, büyük çiftlik ve sürü sahibi sevgilisi ise siyasî ve iş dünyasındaki nüfûzunu kullanıp ¨metresini¨ koruyor.
Öte yandan Leiti’nin bu göreve bir kukla gibi seçilip atandığı iddia ve söylentileri de dillerde dolaşıyor. Rivayetlere bakılırsa, sevgilisi sayısı belirsiz suçlamalar ve soruşturmalar, ayrıca yargı tarafından kesinleşmiş cezaları nedeniyle adlî sicilindeki kabarık dosyalar yüzünden seçimlere girememiş ve sevgilisini öne sürerek, çiftlikleri ve işyerleri bulunan şehri perde arkasından yönetmeye başlamıştır.
Bu arada, Başkan Leiti’nin sevgilisinden aldığı cesaretle şehrin eğitim-öğretim bütçesinden 4 milyon Dolar gibi ¨önemsiz bir parayı¨ da hortumladığına dair suçlamalar ortada dolaşmaktadır.

Şehir Belediye Başkanı Lidiana, görevli bulunması gereken şehrinden 300 km.uzaktaki, eğlence hayatı gözde olan Sao Luiz’de yaşamaya devam edip cep telefonundan makamındaki işleri yönetmesi akıl almaz bir beceri olarak görülmektedir.

Bom Jardim’in yöneticilerinden Rafael Concalves, ¨Bir suç işlendiğinde polisi oraya sevk etmeden evvel cep telefonuma bakıyorum, Başkan Leiti, online olarak talimat vermektedir. Saat kaç olursa olsun, gece yarısı, sabaha karşı dahi WhatsApp üzerinden şehri takip ediyor…¨

Geçen hafta sabaha karşı 7.45 sularında meydana gelen ve cinayetle sonuçlanan kavgayı 5 dakika sonra haber alan Rafael Concalves, olay yerine gitmek üzere hazırlanırken, ¨Cep telefonumda bir mesaj buldum, saat 7: 47 idi, Başkan Leiti, bana olayı haber veriyordu. Bu kadın 24 saat WhatsApp başında nasıl olabilir?¨ diye konuşmadan edemedi.

İşini yapıyor gibi görünen Bom Jardim’in bu enerjik başkanı, beri yandan Sao Luiz’in eğlence hayatında görünmeye tüm hızıyla devam ediyor ve Lidiana’yı görevden almak, hakkında soruşturmayı tamamlamak için savcıların elinden bir şey gelmiyor.

1576020cookie-checkBrezilya dizisi gibi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.