Brezilya eti yemeyin!

The Guardian, Greenpeace-Yeşilbarış örgütünün Brezilya’nın sığır eti ihracatıyla ilgili üç yıllık araştırmasının sonuçlarına yer verdi.

Haberde özetle şöyle deniyor:

“İngiliz süpermarketleri, Amazon’da ormansızlaşmadan sorumlu olan çiftliklerin etlerini kullanarak Amazon yağmur ormanlarının hızla yokoluşuna katkıda bulunuyor. Rapora göre, onlarca süpermarket zinciri, yasa dışı olarak ormansızlaştırılan alanlarda kurulu çiftliklerden, hazır yiyecekleri için işlenmiş sığır eti ithal ediyor.”

Greenpeace’e göre, Adidas, Nike, Timberland, ve Clarks gibi uluslararası markalar da söz konusu şirketlerden ayakkabıları için deri alıyor. Bir Greenpeace yetkilisi, ‘Normalde ayakkabı, çanta ve hazır yiyeceklerle yağmur ormanlarının yok olması ve iklim değişikliği arasında bir bağlantı kurulmuyordu. Sığır eti endüstrisi, dünyada ormansızlaşmada başlı başına en önemli etken. Küresel markalar artık bu konuda tavır almalı.’ diyor.”

Gazeteye göre, dünyanın farklı ülkelerinden temsilciler, bugün Bonn’da küresel ısınmayla mücadele konusundaki yeni anlaşma hazırlıkları çerçevesinde bir araya gelecek. Toplantıda ormanların korunmasına yönelik acil önlemlerin de ele alınması bekleniyor.

Dünyadaki sera gazı salımlarının yüzde 17’si, tropikal ormanlarda tarım amaçlı arazi açılmasından kaynaklanıyor. Bu da tüm küresel taşımacılık sisteminden daha fazla bir kirlilik anlamına geliyor.

772560cookie-checkBrezilya eti yemeyin!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.