Brezilya için haydi çocuklar!

A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu’ndaki 9. maçında bu akşam deplasmanda Estonya ile karşılaşacak.

Başkent Tallinn’deki A Le Coq Arena’da saat 21.30’da başlayacak maçı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Nicola Rizzoli yönetecek. Rizzoli’nin yardımcılıklarını Andrea Stefani ile Renato Faverani yapacak. Dördüncü hakem ise Luca Banti.

Gruptaki diğer maçlarda, finallere katılmayı daha önce garantileyen namağlup lider Hollanda, ikinci sıradaki Macaristan’ı, puansız son sıradaki Andorra ise gol averajıyla dördüncü durumdaki Romanya’yı ağırlayacak.

İŞTE ESTONYA KARŞISINDAKİ İLK 11’İMİZ

MİLLİLER, ESTONYA KARŞISINA VOLKAN, GÖKHAN, SEMİH, ÖMER, CANER, MEHMET TOPAL, SELÇUK İNAN, ARDA TURAN, GÖKHAN TÖRE, BURAK, UMUT 11’İ İLE ÇIKACAK.

ÖNCE GALİBİYET, SONRA AVERAJ

A Milli Futbol Takımı, Estonya karşısında önce galip gelip, ardından gol averajını yükseltmeyi amaçlıyor.

Grupta oynadığı 8 maçta 13 puan toplayarak gol averajıyla Romanya’nın üstünde üçüncü sırada yer alan millilere galibiyetten başka sonuç yaramıyor.
Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde oynadığı son 2 maçta Andorra ve Romanya’yı yenerek azalan grup ikinciliği umutlarını yeşerten ay-yıldızlı ekip, play-off iddiasını son Hollanda maçına taşıyabilmek için iddiasız Estonya’yı deplasmanda yenmek zorunda.

Grupta İstanbul’da yapılan maçı Türkiye 3-0 kazanmıştı.

KULAKLAR AMSTERDAM VE ANDORRA’DA

A Milli Takım’a Estonya’da galibiyetten başka sonuç yaramazken, kulaklar ise grupta oynanacak diğer iki maçta olacak.

Grubun tamamlanmasına 2 maç kala namağlup lider Hollanda’nın ardından ikinci olacak takım için bu akşamki müsabakalar büyük önem taşıyor.
Final biletini play-off’tan alabilmek için Türkiye ile birlikte son 2 maça Macaristan ile Romanya iddialı giriyor. 14 puanlı grup ikincisi Macaristan, Amsterdam’da Hollanda’ya konuk olacak. Macarlar, Amsterdam’dan galibiyetle dönmesi halinde çok büyük avantaj yakalayacak, çünkü son maçını evinde, puansız Andorra ile oynayacak.

Son maçında Türkiye’ye yenilerek ikincilikten, 13 puan ve gol averajıyla dördüncü sıraya gerileyen Romanya ise bu akşam Andorra ile deplasmanda karşılaşacak. Rumenler, Macarların Hollanda deplasmanında puan kaybetmesi halinde, ikincilik için Türkiye ile gol averajı yarışına girebilir. Türkiye son maçında evinde grup lideri Hollanda’yı ağırlayacak, Rumenler ise yine evinde iddiasız Estonya’yı konuk edecek. Türkiye, son 2 maçlar öncesi Romanya’ya gol averajında 6 fark atmış durumda.

STATÜ NASIL?

Toplam 53 takımın 9 grupta mücadele ettiği 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçları sonunda, gruplarını ilk sırada tamamlayacak 9 takım finallere doğrudan katılacak.

En iyi 8 grup ikincisinin oynayacağı play-off turu sonunda 4 takım daha 2014 yılında Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanacak.

CENK TOSUN VE OLCAN ADIN YENİDEN KADRODA

Millilerin Estonya ve Hollanda maçları kadrosuna çağrılan Cenk Tosun, 2 yıl 1 ay sonra yeniden A Milli Takım’da yer alma şansını kazandı. Sonuncusu 6 Eylül 2011’deki Avusturya maçı olmak üzere 3 kez A Milli Takım aday kadrosunda yer alan Cenk Tosun henüz forma giyemedi.

1985 doğumlu Olcan Adın da ilk ve son kez 29 Şubat 2012’deki Slovakya maçında giydiği A Milli Takım formasını, Estonya ve Hollanda maçlarında yeniden giyme şansı yakaladı.

Borussia Dortmundlu Nuri Şahin ise sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. .

More Sharing ServicesPAYLAŞ|Share on yahoomailShare on facebookShare on twitterShare on emailShare on printShare on gmailShare on linkedinShare on bloggerShare on tumblrShare on pinterest_share

.
Yazıcı Formatı
Gönder
Yorum Yaz

728780cookie-checkBrezilya için haydi çocuklar!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.