Brezilya’da mahkemeye rağmen Lula devlet başkanlığı aday

Brezilya’da yüksek seçim mahkemesi, tutuklu bulunan eski Devlet Başkanı Lula da Silva’nın önümüzdeki seçimlerde aday olamayacağına hükmetti. İşçi Partisi ise Lula’nın aday olmasında ısrarcı.

İşçi Partisi’nin devlet başkanı yardımcısı adayı Fernando Haddad, basına yaptığı açıklamada, partisinin, Lula da Silva’nın bir şekilde oy pusulasında yer alması için çabalarını sürdüreceğini ifade etti.

Eski devlet başkanının, gelecek seçimlerde aday olabilmesi için istişarelere devam edeceklerini vurgulayan Haddad, “Partinin adayıyla ilgi kararı halk verir. Ve adayı Lula’dır” dedi.

Lula da Silva’nın seçime katılmasına izin verilmemesi durumunda, partinin devlet başkanı adayının Fernando Haddad olabileceği kaydedilmişti.

Brezilya’da mahkeme üyesi yargıçlar arasında yapılan oylamada yolsuzluktan aldığı mahkumiyet kararı nedeniyle Lula’nın ekimdeki seçimlerden men edilmesi kararı alındı.

Rüşvet suçlamasıyla 12 yıl hapis cezasına mahkûm edilen ve İşçi Partisi’nin devlet başkanlığı adayı olarak açıkladığı 72 yaşında Lula kamuoyu araştırmalarında önde gözüküyor.

Lula’nın avukatları kararı temyize taşıyacaklarını duyurdu. İşçi Partisi kararın ardından Lula’nın adaylığı için mücadele edeceklerini açıkladı.

2223000cookie-checkBrezilya’da mahkemeye rağmen Lula devlet başkanlığı aday

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.