Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak düştü

Brezilya’nın önde gelen futbol takımlarından Chapecoense’nin oyuncularının aralarında bulunduğu 81 kişiyi taşıyan yolcu uçağı Kolombiya’da düştü.

Basında yer alan haberlerde, altı kişinin Medellin yakınlarında meydana gelen kazadan sağ kurtulduğu bildirildi.

Kazanın, uçağın elektrik sistemindeki bir sorundan dolayı yaşandığı belirtiliyor.

Medellin Havaalanı yetkilileri, Bolivya’dan kalkan ve charter seferi yapan uçağın Brezilya liginde mücadele eden Chapecoense takımının oyuncularını taşıdığını açıkladı.

Chapecoense takımı, Copa Sudamericana finalinde Kolombiya’nın Atletico Nacional takımı ile yapacağı maç için Medellin’e gidiyordu.

Güney Amerika’da kulüpler arası en önemli ikinci turnuva kabul edilen Copa Sudamericana’nın finalinde ilk maçın yarın oynanması öngörülüyordu. Ancak kazanın ardından maç ertelendi.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (Conmebol), kaza sonrası kıtada “tüm etkinlikleri” as

Chapecoense yayımladığı kısa açıklamada, “Tanrı; sporcularımıza, yöneticilerimize, gazetecilere ve heyetimizle birlikte yolculuk eden diğer tüm konulara yardımcı olsun” denildi. Kulüp ayrıca, kazanın büyüklüğü anlaşılana kadar açıklama yapmayacağını ifade etti.

Henüz teyit edilmemiş bazı bilgilere göre, futbol takımının en az iki oyuncusu kazadan sağ kurtulurken, bu oyuncuların adının Alan Ruschel ve Danilo olduğu belirtiliyor.

Spor kanalı Telemundo Deportes, Twitter üzerinden attığı İspanyolca mesajda, Ruschel’in şokta olduğu ancak bilincinin açık ve konuşabilir durumda olduğunu bildirdi. Futbolcu ayrıca, alyansını tutmak ve ailesini görmek istedi.

2 yıl önce birinci lige çıkmıştı

Brezilya’nın güneyindeki Chapeco kentinin takımı olan Chapecoense, 2014 yılında Brezilya birinci ligine yükselmeyi ve geçen hafta da Arjantin’in San Lorenzo takımını yenip Copa Sudamericana’da finale çıkmayı başardı.

Basında yer alan haberler, Bolivyalı charter havayolu şirketi Lamia tarafından işletilen British Aerospace 146 kısa menzilli uçakta 72 yolcu ve dokuz kişilik mürettebat yer alıyordu. Uçak, yerel saatle gece yarısından hemen önce (TSİ 08.00) La Union kenti sınırları içerisindeki Cerro Gordo dağlık bölgesinde düştü.

_92706257_hi036551846

Havaalanından yapılan yazılı açıklamada, kaza öncesinde uçağın kontrol kulesine elektrik arızası bildiriminde bulunduğu belirtildi.

Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez, olayı “çok büyük bir trajedi” olarak nitelendirdi.

Medellin’deki Jose Maria Cordova de Rionegro Havaalanı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Lisan numarası CP2933 olan uçağın @ChapecoenseReal takımını taşıdığı doğrulandı. Kazadan kurtulanlar var” dedi.

Daha sonra yayımlanan açıklamada ise, “kazadan altı kişinin kurtulduğunun belirtildiği ve bu nedenle tüm imkanların seferber edildiği” vurgulandı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle, kazanın yaşandığı dağlık bölgeye yalnızca karayoluyla ulaşım sağlanabiliyor.

Bununla birlikte, uçağın kazanın ardından alev almadığı ve bu nedenle de kazadan daha fazla kişinin kurtulmuş olabileceği belirtiliyor.

Conmebol, yaptığı yazılı açıklamada Konfederasyon Başkanı Alejandro Dominguez’in Medellin’e gideceği belirtildi.

Açıklamada, “Conmebol ailesi olarak olanlardan dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Konfederasyonun tüm etkinlikleri yeni bir duyuruya kadar askıya alınmıştır” denildi.

Chapecoense Futbol Takımı:

  • 1973 yılında kuruldu.
  • 2014 yılında kulüp tarihinde ilk kez Brezilya birinci ligi Serie A’ya çıkmayı başardı. Şu anda dokuzuncu sırada.
  • Copa Sudamericana turnuvası finalinin ilk maçına gidiyorlardı. Bu finali kazanan kıtanın en önemli kulüpler arası turnuvası olan Copa Libertadores’de mücadele edecek.
  • Geçen sene Cope Libertadores’u kazanan ve bu senenin de favorisi görülen Atletico Nacional karşısında pek şans tanınmıyordu.
  • Brezilya’nın Santa Catarina eyaletinde bulunan Chapeco kentinin takımı.
  • 46 milyon real (13,5 milyon dolar) geliriyle Brezilya’nın en büyük 21. takımı.
2033200cookie-checkBrezilyalı futbolcuları taşıyan uçak düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.