Brezilya’nın sosyalist lideri Londra’da

Brezilya lideri üç gün Londra’da kalacak. Londra’daki ilk akşamında, Buckingham Sarayı’nda şerefine verilecek ziyafete katılacak olan Da Silva, Perşembe günü Başbakan Tony Blair ile görüşecek.


Bu görüşmede özellikle dünya ticaret kurallarında reform tartışmaları öne çıkacak.


Lula lakabıyla anılan Brezilyalı sosyalist lider Avrupa Birliği ülkelerinden tarış teşviklerinin azaltılmasını bu şekilde dünya ticaret görüşmelerinde bir yılı aşkın süredir devam eden düğümün çözülmesini istiyor.


Gündeme gelecek bir diğer konu da geçen yıl Temmuz ayında bir Brezilya vatandaşının Londra polisi tarafından intihar eylemcisi sanılarak vurulması olacak.


Jean Charles de Menezes’in ölümü hakkındaki soruşturma sürüyor ve olaya karışan polis memurları hakkında suç duyurusu yapılması ihtimali bulunuyor.


Kraliçe İkinci Elizabeth’in Brezilyalı liderle görüşmesi sırasında Menezes’in ölümü hakkında özür dileyeceği iddiaları ise İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından kesin bir dille yalanlandı.


Brezilya hükümeti, Menezes ailesinin olayla ilgili bağımsız polis soruşturması raporunu görmesine izin verilmemesinden rahatsızlık duyduğunu dile getirmişti.


Konunun Brezilyalı liderle Londra belediye başkanı Ken Livingstone’un yarınki görüşmesinde de ele alınması bekleniyor. Ancak Brezilyalı yetkililer bu olayın iki ülke ilişkilerine etkisinin abartılmamasından yana. (BBC)

788790cookie-checkBrezilya’nın sosyalist lideri Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.