Britanya Yahudileri ateşkes istedi

Observer gazetesinde yayınlanan açık mektupta, askeri operasyonların bölgede güvenliği artırmaktan ziyade, aşırılıkları güçlendireceği ve bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağı uyarısı yapıldı.


Mektubu imzalayan ve aralarında çok sayıda Yahudi din adamının da bulunduğu söz konusu kişiler, kendilerini “İsrail’in hararetli destekçileri” olarak nitelerken, “Gazze çatışmalarında iki tarafın da verdiği kayıpları büyük bir dehşetle izliyoruz” dedi.


İsrail’in Hamas saldırılarına yanıt vermeye hakkı bulunduğu da savunulan açık mektupta, “Ancak bunun görüşmeler yoluyla yapılabileceğine inanıyoruz. Bizce sadece müzakereler İsrail ve bölge için uzun süreli güvenlik ve barış getirebilir” görüşü vurgulandı.


SANATÇILARDAN DA “YETER”


İngiltere’deki sanatçı, aktör ve müzisyenler İsrail’e “dur” dedi. Aralarında, Coldplay’dan Chris Martin, Annie Lennox, Peter Gabriel, Michael Nyman, Miriam Margolyes, Nigel Kennedy, Bill Bailey, Terry Jones ve Brian Eno’nun da bulunduğu çok sayıda sanatçı Gazze’deki katliamın durdurulması için seslerini birleştirdi.


10 Ocak Cumartesi günü İsrail elçiliğine yapılan yürüyüşe de katılan sanatçıların imzaladığı “Savaşı Durdurun”  başlıklı bidiride, “Gazze halkı için haykırıyoruz. Yapılanlar bir insanlık suçudur.” dendi.

820350cookie-checkBritanya Yahudileri ateşkes istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.