British Airways 7 bin valizi kaybetti

İptal edilen uçuşlar bir ya da iki günlük gecikmeyle gerçekleştirildi. Havaalanında günlerce bekleyen BA yolcuları daha sonra da kayıp bavul sürpriziyle karşılaştı. Sefer iptallerinin ardından 11 bin bavul kayboldu. İstanbul yolcularının da etkilendiği bagaj skandalı, British Airways’e öfkeye dönüştü.

British Airways’in iptal edilen uçuşları arasında Londra-İstanbul seferleri de vardı. İstanbul yolcuları Heathrow havaalanında önce uzun check-in kuyruklarıyla karşılaştı. Bir kaç saat kuyrukta bekleyen yolculara uçuşların iptal edildiği ve bilet satış gişelerinden ya da telefonla yeniden bilet rezervasyonu yaptırmaları gerektiği söylendi. Uçuşların iptal edilmesine gerekçe olarak ise hafta başında yaşanan fırtına gösterildi.

Oxford’da master öğrencisi olan Roşan Karakaş, Heathrow’da yaşanan izdihamı ve karışıklıkları şöyle anlattı:

‘BA yetkilileri, bilet satış gişelerinin önünde biriken kalabalık ve yaşanan kargaşa nedeniyle bize sıra numarası dağıtarak, biletimizi değiştirebilmemiz için en az 5-6 saat beklememiz gerektiğini söyledi. Yolcuların büyük bölümü havaalanında saatlerce bekledikten sonra en erken iki gün sonraki uçuşlarda zorlukla yer bulabildi. Yolculara bu sürede konaklamaları için otel sağlanmadı. Bazı yolların kalacak yer konusundaki ısrarlı talepleri ise geri çevrildi. British Airways yetkilileri uçuş iptallerine fırtınanın neden olduğu belirterek, otel sağlamak ya da yapılan masrafları karşılamak konusunda havayolu şirketinin sorumluluğu olmadığı söyledi.’

İki günlük gecikmeyle geçen hafta çarşamba günü İstanbul’a uçabilen Roşan Karakaş ve bazı yolcular, bu kez de Atatürk Havalimanı’nda bagaj sürpriziyle karşılaştı. Bavulu kaybolan yolcular Havaş kayıp bürosunun önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yetkililer ise sefer iptalleri nedeniyle aksaklıklar yaşandığını söylemekle yetindi. British Airwasay Türkiye ofisi, valizi kaybolan yolculardan bazılarına ‘acil ihtiyaçları’ için 100 dolar ödemeyi teklif etti.

Londra havaalanında biriken yaklaşık 7 bin bavul sahiplerine ulaştırılmak için Paris, Amsterdam ve Lyon’a TIR’larla taşınıyor. Ayrıca bazı bagajlar özel bir British Airways uçağıyla New York’a gönderildi.  

 

1093650cookie-checkBritish Airways 7 bin valizi kaybetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.