British Airways uçaklarında radyasyon

Yapılan açıklamaya göre, iki Boeing 767 ve şu anda Moskova’da bulunan üçüncü bir British Airways uçağı, eski Rus casus Aleksander Litvinenko’nun ölümüyle bağlantılı olarak incelemeye alındı.


British Airways, konuyla ilgili olarak Avrupa’daki sefer noktalarına yapılan 221 uçuşun sayıları 33 bini bulan yolcularıyla temasa geçiyor.


Ayrıca yaklaşık üç bin şirket çalışanı da kontrolden geçirilecek.


Şirket yetkilileri, uzmanlardan aldıkları bilgilere dayanarak, bulunan radyoaktif izlerin, halk sağlığına bir tehdit oluşturma ihtimalinin çok düşük olduğunu açıkladılar.


British Airways’in, radyoaktif kalıntılardan etkilendiğini açıkladığı seferler arasında Londra-İstanbul uçuşları da var.


İncelenmekte olan iki uçağın Londra’da diğer uçağın ise Moskova’nın Domodedovo Havaalanı’nda olduğu bildirildi.


Yetkililer, uçaklardaki radyoaktif kalıntıların tam olarak ne zaman meydana geldiğini bilmediklerini ancak uzanmaların bunun Ekim ayının sonunda olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.


Londra’da ölen Rus casus Aleksveer Litvinenko’nun vücudunda Polonyum 210 adlı radyoaktif maddeye rastlanmıştı.


British Airways, başlatılan incelemenin sadece bu üç uçağı kapsadığını ve soruşturma sona erene kadar bu uçakların seferden kaldırıldığını bildirdi.


Soruşturmayı yürüten yetkililer, Litvinenko’nun ölümüne neden olduğu tahmin edilen Polonyum 210’un bu uçaklardan birisiyle İngiltere’ye getirilmiş olabileceğini ya da Litvinenko’yla temas eden ve radyasyona maruz kalan bazı kişilerin bu uçaklarla seyahat etmiş olabileceklerini ifade ediyorlar. (BBC)
 

796820cookie-checkBritish Airways uçaklarında radyasyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.