Brüksel de kurtlar sofrası kuruluyor

Avusturya’dan Der Standard, AB’nin, 2007-2013 bütçesine ilişkin krizi aşıp aşamayacağı sorusuna iyimser yaklaşarak, şöyle yorumladı:

“Dönem başkanı Londra’nın ilk planı tüm üye ülkeler ve Avrupa Komisyonu tarafından reddedildi. Şimdi İngiltere’nin getireceği yeni öneri, ilerleme umudunu artıracaktır. Zira üye ülkeler, İngiltere’nin geri adımını, kamuoylarına kendi başarıları olarak sunabilecekler. Ancak bütçe sorunu bu zirvede çözülse de, birlik şimdiden yeni bir krizle karşı karşıya genişlemenin geleceği. Bu sorunun çözümü de, yeni dönem başkanı Avusturya’nın omuzlarında olacak”

AB’ye 2007’de üye olacak olan Romanya’da basın ise kötümser yaklaştı. Romania Libera gazetesi, çözüme çok az şans tanıyarak, Fransa ve İngiltere’yi sorumlu tuttu.

“Gerçek şu ki, Avrupa pastası giderek küçülüyor, ancak giderek daha fazla üye arasında bölüşülmek zorunda” yorumunu yapan gazete, “Her müzakerenin birinci kuralı şudur, en çok koyan en çok alır. AB bütçesi meselesinde de, çok açık ki, en büyük kayba uğrayacak olan Doğu Avrupa ülkeleri. Ancak bu acı reçeteye rağmen, Doğu Avrupa ülkeleri İngiltere’nin önerilerini kabul etmeli” diye yazdı.

1120360cookie-checkBrüksel de kurtlar sofrası kuruluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.