‘Brüksel’de başka telden çalıyor’

TAK’ın aktardığı habere göre; Fileleftheros, yukarıdaki başlık altında verdiği haberinde, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Martin Schultz’un dün Kıbrıslı Rum ve Yunan gazetecilere yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’u “iki dillilik” ile suçladığını aktardı.


Gazete, Schultz’un gazetecilere yaptığı açıklamada Papadopulos’u zan altında bırakacak şekilde konuştuğunu ve Papadopulos’un Lefkoşa’da başka şey söylerken, Brüksel’de başka şeylere imza attığını ifade ettiğini yazdı.


Habere göre Schultz; “iki dilliliğin AB’nin gelişmesi için verimsizlik kaynağı olduğunu” ifade ederek, “Bazı liderler, kendi başkentlerinde başka şey söylerken Brüksel’de başka şeylere imza atıyorlar” şeklinde konuştu.


Schultz’un, bu liderler kategorisine Rum Yönetimi Başkanı Papadopulos’u da ismini vererek dahil ettiğini vurgulayan gazete, Schultz’un bu sözlerinin, Ekim ve Aralık 2005 dönemlerinde Rum yönetimi tarafından Türkiye’nin AB sürecini veto etme yönünde yapılan açıklamalarına ilişkin olduğu sonucunun çıktığı yorumunda bulundu.


Habere göre Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosu’nun çalışmalarına katılmaları konusuna da değinen Schultz, Sosyalist Grubun; Kıbrıslı Türklerin gözlemci statüsünü desteklediğini belirtti ve bunun herhangi bir ayrı devletin ya da varlığın tanınmasına değil, Kıbrıslı Türklerin temsil edilmelerine ilişkin olduğunu vurguladı.


Schultz ayrıca, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğinden yana olduklarının da altını çizdi.
 POLİTİS ise haberi; “Sosyalistlerden Suçlama: Bazı Liderler İki Yüzlü” başlığı altında verdi.

698470cookie-check‘Brüksel’de başka telden çalıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.