Brüksel’deki Bush’a ikili gösteri

Belçika federal polisi, ABD Başkanı George Bush’un Brüksel temasları sırasında ‘endişe verici’ iki olay yaşandığını açıkladı. Belçikalı bir kadın avcı bıçağı ile güvenlik çemberini aştı.

Polis yetkililerinin açıklamalarına göre, dün, ABD delegasyonunun bulunduğu Sheraton oteli yakınında güvenlik çemberini aşan 44 yaşındaki Marijke isimli Belçikalı bir kadının üzerinde ‘büyük bir avcı bıçağı’ bulundu.

Yetkililer, söz konusu kadının zihinsel sorunları olduğunun düşünüldüğünü ve psikolojik tedavi amacıyla gözaltına alındığını bildirdiler.
Açıklamada ayrıca, dün gece polise telefon eden bir kişinin, Brüksel’deki bir tünelde bomba ihbarında bulunduğu ve bu ihbarın ciddiye alındığı bildirildi.

Polis, Reyers bulvarındaki bir tünelde yaptığı aramada, Fransa plakalı çalınmış boş bir taşıt buldu. Askeri ekiplerin müdahalesinin ardından, araçta bomba bulunmadığı belirlendi. İhbarı yapan kişinin kimliğinin tespit edilemediği duyuruldu.
Brüksel’de, 2500 polis ve 250 Amerikalı istihbarat görevlisinin katılımıyla kapsamlı güvenlik önlemleri sürdürülüyor.

Ayrıca, Bush ve Fransız meslektaşı dün akşam yemeğinde bir araya gelmeden önce yaklaşık 4 bin kişilik bir grup ABD Elçiliği önünde gösteri yaptı. Göstericilerin binaya şişe ve yumurta attıkları açıklandı. Polis etrafı dikenli tellerle çevrili elçilik binasına kimseyi yaklaştırmadı…

KÜRTLER’DEN TEŞEKKÜR GÖSTERİSİ

Brüksel’de 50 kadar Iraklı Kürt de, ABD Başkanı George Bush’a, ”Irak’a ve Kürtlere özgürlük sağladığı” gerekçesiyle ”teşekkür gösterisi” düzenledi.

Bush’un kaldığı ABD Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, ellerindeki çiçekleri bizzat Bush’a sunmak istediklerini bildirdiler, ancak güvenlik birimlerinin engellemeleriyle karşılaştılar.

Gösteriyi düzenleyenler, katılımın daha fazla olacağını umduklarını, Bush’un, ”Saddam Hüseyin’i düşürdüğü için” teşekkürü hak ettiğini söylediler.

Müzik eşliğinde yapılan gösteri, olaysız son buldu.
 

 

 

1099660cookie-checkBrüksel’deki Bush’a ikili gösteri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.