Brown: BA grevine üzülüyorum

Başbakan BBC Radio 4’teki “Woman’s Hour”a konuşarak grevin zamanlamasının yanlış olduğunu öne sürerek hükümetin tarafların içine sinen bir anlaşma için çaba gösterdiğini söyledi. Brown, “Ne yazık ki şimdiye kadarki görüşmeler BA’in çıkarlarını değil yalnızca çalışanlarınkini gözetiyor. Bu da ülke çıkarına değil… Biz iki tarafı biraraya getirecek bir yol bulacağız” dedi.

Öte yandan The Daily Telegraph gazetesi, Ulaştırma Bakanı Andrew Adonis’in, iktidardaki İşçi Partisi’ne büyük maddi kaynak sağlayan Unite adlı sendikanın düzenlemeye hazırlandığı grevi ‘tümüyle gayrı meşru’ bulduğunu söylediğini yazdı.

Lord Adonis’in İşçi Partisi hükümeti içinde, sendikaya karşı çıkan ilk üst düzey bakan olduğunu aktaran The Daily Telegraph, ulaştırma bakanının, Unite sendikasının siyasi direktörünün tepkisine hedef olduğunu ve siyasi direktör Charlie Whelan’ın ise Başbakan Gordon Brown’un yakın müttefiklerinden olduğunu belirtti.

The Guardian gazetesi de manşetinden duyurduğu haberinde, 12 bin kabin görevlisinin katılması beklenen British Airways grevini engellemek için Başbakan Gordon Brown’un da kişisel düzeyde temaslarda bulunduğunu öne sürdü.

830300cookie-checkBrown: BA grevine üzülüyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.