‘Brown da sert çocuk’

İngiltere gazeteleri bu ay sonunda başbakanlığı devralacak olan Maliye Bakanı Gordon Brown’un dün açıkladığı terörle mücadele planlarına geniş yer verdi.


Brown’ın planları terör zanlılarının yargı önüne çıkarılmaksızın gözaltında tutulabilecekleri sürenin 28 günden fazlaya çıkarılması, hüküm giydikten sonra tutukluların sorgulamalarının yapılabilmesini de içeriyor.


Gordon Brown söz konusu adımların vatandaşların özgürlüklerini kısıtlamayacağını savunduğunu aktaran The Independent, başyazılarından birinde şu yorumu yaptı:


“Vatandaşın özgürlükleriyle ilgilenen herkes için bu son derece hayal kırıklığına uğratan bir gelişme. Brown’un iktidarını Blair’den daha farklı bir biçimde yöneteceğini umuyorduk. Ama görünen o ki, Brown da başbakanlıkta ‘sert çocuk’ olmak istiyor.”


Daily Telegraph ise Brown’un doğru bir adım attığı görüşünü savunarak şu yorumu yaptı:


“Gordon Brown’un öncelik anlayışı hakkında şüphe duyuyorsanız, bu sabahki manşetlere bir bakın. FBI New York’ta binlerce kişinin ölümüne yol açacak canavarca bir saldırıyı önledi. Somali’de Amerikan füzesiyle öldürülen İslamcı militanlardan birinin İngiltere vatandaşı olduğu söyleniyor. Gazze’de makyaj yapan sunucular ölüm tehditleri alıyor, Lübnan bir Filistin mülteci kampını bombalıyor. Bunlar birbirlerinden yüzlerce mil uzaklıkta olan olaylar… Ama aynı hikâyeyi anlatıyorlar. Brown’un önerilerini ölçülü ve mantıklı buluyoruz. Bu öneriler, desteğimizi hak ediyor.”


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu): Gordon Brown


 

803250cookie-check‘Brown da sert çocuk’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.