Brown etnik gazetecilerle buluştu

Türk ve Kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı Tottenham bölgesinin İşçi Partisi Milletvekili David Lammy’nin desteği ile kurulan MEMOA’nın gecesine Afro Karayip, Afrika ülkeleri, Hindistan, Pakistan ve Türkiye’den yaklaşık 100’e yakın gazeteci katıldı. Geceye eşi Sarah ile birlikte gelen Maliye Bakanı Brown, katılımcılarla tanıştı ve ayaküstü sohbet etti.


İngiltere medyasının Başbakan ve İşçi Partisi Lideri Tony Blair’in yerine kolları sıvadığı yorumları yaptığı günün akşamı düzenlenen geceye katılan Gordon Brown’un çok yorgun olduğu gözlendi.


Gecede kısa bir konuşma yapan Brown, siyasete atılmadan önce İskoç televizyonunda çalıştığını ve etnik olmanın sıkıntılarının farkında olduğunu söyledi. İngiliz olmayan bir medyada mutfağı tanımaktan ve madalyonun öbür yüzünü görmekten dolayı kensisini şanslı bulduğunu vurgulayan Brown, İşçi Partisi olarak etnik topluma hakettikleri değeri vermeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.



İşçi Partisi’nin Pakistan kökenli Milletvekili Keth Vaz da göçmenlerin ikinci sınıf vatandaş olarak yaşamak istemediklerini belirterek, kendi özel yaşamından örnekler vererek göçmenlere özgü sıkıntıları dile getirdi.  MEMOA’nın kurucusu ve başkanı Karayip kökenli Glen Yearwood da ilk kez hükümetten önemli bir bakanın etnik toplum basınını onurlandırdığını vurgulayarak toplumsal barış için bu adımların önemli olduğunu belirtti.


Geceye Türk gazetecileri davet eden Haringey Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Canver de ülkenin çok kültürlü yapısı ve onların sesi basına İşçi Partisi hükümetinin hakettiği önemi vermesinin umut verici olduğunu söyledi. İşçi Paritsi’nden geçmişte milletvekili adayı da gösterilen Canver, merkezi ve yerel yönetimle etnik toplum arasında iyi bir iletişimin sağlanması konusunda her türlü çabayı göstereceğini sözlerine ekledi.


FOTOĞRAFLAR:
MEMOA’nın kurucusu ve başkanı Karayip kökenli Glen Yearwood ve Maliye Bakanı Gordon Brown


İngiltere’de geleceğin “first lady”si olarak tanımlanan Gordon Brown’un eşi Sarah, gazetecilerle ayaküstü sohbet etti. Sarah Brown (ortada), Haringey Belediye Meclis Üyesi Nilgün Canver ve Faruk Eskioğlu ile…

788110cookie-checkBrown etnik gazetecilerle buluştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.