‘Brown iki cephede zor durumda’

ICM kamu oyu yoklama şirketi gazete için yaptığı araştırmada, muhafazakarlara desteğin 15 yıl içinde en yüksek düzeye çıktığını saptadı.


Ankete göre, Muhafazakar’a yönelik destek yüzde 53, İşçi Partisi’ne yönelik destek yüzde 36, Liberal Demokratlar’a yönelik destek de yüzde 14 civarında.


The Sunday Telegraph, bir kaç hafta önce İşçi Partisi’nin 11 puan gerisinde olan Muhafazakarlar için bu durumun sıradışı bir sıçrama olduğuna dikkat çekti.


Yine aynı kamuoyu yoklamasına göre, katılımcıların yüzde 66’sı, Avrupa Reforma Anlaşması konusunda bir referandum yapılmasından yana.


BLAİR KANADINDAN ELEŞTİRİ


Gordon Brown hükümeti, rafa kaldırılan Avrupa Anayasası’nın yerini alacak anlaşma için referandum yapılmasına gerek olmadığını savunuyor.


Brown’a selefi Tony Blair cephesinden örtülü olsa da eleştiriler gelmeye başladı.


Sunday Times’ın Tony Blair’in yakın çevresinden olduğunu söylediği ancak isim vermediği kaynaklarına atıfla aktardığı haberine göre, Blair, Brown’un ekim ayı başındaki İşçi Partisi konferansında yaptığı konuşmayı ‘vizyondan yoksun içi boş” olarak niteledi.


Eski Başbakan’ın yakın çevresi, Brown’ın muhafazakarların lideri David Cameron’a değil, Blair’e karşı bir tavır izlediği görüşünde.


The Observer gazetesi de, partinin Blair’e yakın önde gelen isimlerinin seslerini yükseltmeleri için bazı milletvekillerinin baskısı altında olduğunu yazdı.


The Observer, Blair ekibinden eski üç bakanın önümüzdeki günlerde doğrudan Brown’ı hedef almadan İşçi Partisi’nden uzaklaşan kesimleri yeniden kazanmak için önerilerini içeren bir açıklama yapmaya hazırlandıklarını kaydetti.

805980cookie-check‘Brown iki cephede zor durumda’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.