Brown: İç kavgayı bırakıp krize odaklanalım

Aylardır parti içinden ve dışından yoğun eleştirilere maruz kalan Brown, lideri olduğu İşçi Partisi kongresinde, başbakanlık kariyerinin belki de en önemli konuşmasını yaptı.
 
Brown İşçi Partililere hitap etti


Bazı milletvekillerinin, istifasını talep ettiği Brown, Manchester'daki parti kongresinde İngiltere'yi öngörülen zor ekonomik dönemde yönetmek için doğru isim olduğunu yeniden ortaya koymak zorunda.


Brown, Kongre'deki konuşması sırasında, İşçi Partisi'nin, parti içi anlaşmazlıklar yerine, ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunlara odaklanması gerektiğini söyledi.


Gordon Brown, mizacına yönelik eleştirilere karşılık "Londra'ya müesses nizamın bir parçası olmaya değil, onu değiştirmek istediğim için geldim. Dolayısıyla, olmadığım gibi biri olmaya çalışmayacağım. Eğer insanlar fazla ciddi olduğumu düşünüyorlarsa, onlara çok açık bir şekilde ifade etmek istiyorum, önümüzde ciddi olmayı gerektiren çok şey var. Ben, bu ülke insanları açısından çok ciddi olan görevimi ciddiyetle yürütüyorum. " yanıtını verdi.


Başbakan Brown, ciddiyetle yaklaşılması gereken konulardan birinin hali hazırda içinden geçilen mali kriz olduğunu belirtti.


Brown, "Bankaların batması, kredi krizi, üç kat artan petrol fiyatları, teknolojinin yüksek hızı ve Asya'nın yükselişi — tüm bunlar, artık farklı bir dünyada yaşıyor olduğumuz ve küresel bir çağı yaşıyor olduğumuz gerçeğini kuşkuya yer bırakmayacak şekilde gözler önüne seriyor. Sizler de biliyorsunuz ki, böylesi bir değişimi, endüstrileşmeden bu yana görmedik. Geçtiğimiz hafta yaşadıklarımızı, ilerde çocuklarımız, eski varsayımların baş aşağı çevrildiği bir dönem olarak, okullarında ders olarak görecekler. Bizler belirsizliğin hakim olduğu böylesi dönemlerde, sağlam bir istikrarı ve adaleti sağlayacağız. " diye konuştu.


Parti içinde Gordon Brown'a yöneltilen eleştiriler, İngiltere çapında İşçi Partisi'ne karşı yöneltilen eleştirilerle paralel bir şekilde yoğunlaşıyor ve Başbakan Brown gibi, İşçi Partisi de giderek puan kaybediyor.


İktidardaki parti, yerel seçimlerde, kalesi konumundaki bölgelerde bile önemli sayılan yenilgiler yaşamıştı. (BBC)

815510cookie-checkBrown: İç kavgayı bırakıp krize odaklanalım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.