Brown, krizi oya çevirmek istiyor

Açık Gazete’ye bilgi veren İşçi Partili bir politikacı, geçen haftaki parti kongresinden güçlü olarak çıkan İşçi Partisi lideri ve Başbakan Brown’un küresel finansal krize karşı alacakları önlemlerle partisini kamu oyu yoklamalarında yine öne geçirebileceğine inandığını söyledi.


Brown’un yazın erken seçim kararı alınacakmış gibi partililere hazırlık mesajı verdiğini belirten politikacı; eski bir maliye bakanı olan Brown’un küresel krize karşı mücadelede kendisine çok güvendiğini ve bu güvenin partiye de yansıdığını belirtti.


BROWN’UN MAKALESİ


Öte yandan Başbakan Brown, The Times gazetesi için kaleme aldığı yazıda, zor durumdaki bankaların kurtarılmaları için dünyanın İngiltere’yi örnek alması gerektiğini öne sürdü.


Çeşitli kurtarma planlarıyla doğrudan bankalara para aktarılması ve bankaların birbirlerine borç vermekte ikna edilmeleri gerektiğini belirten İngiltere Başbakanı, “küresel sorunun, küresel çözüm gerektirdiğini” söyledi.


İngiliz hükümeti önceki gün 50 milyar sterlini doğrudan, 200 milyar sterlini merkez bankası; 250 milyar sterlini de oluşturulacak sigorta fonunun sağlayacağı desteklerle, bankacılık sektörüne 500 milyar sterlin, yani yaklaşık 900 milyar dolarlık bir müdahalede bulunmuştu.


Gordon Brown’un bugün Washington’da sanayileşmiş yedi ülkenin maliye bakanlarıyla yapacağı toplantıda, ülkesinin açıkladığı kurtarma planının detayları hakkında diğer ülkelere bilgi vermesi bekleniyor.


İLGİLİ KÖŞE: Ziya Akşahin / Kriz ve Brown

816200cookie-checkBrown, krizi oya çevirmek istiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.