‘Brown, muhalefetin düşüncelerini çaldı’

İngiltere’nin ciddi ulusal basını Brown’un taktiğini, düşünce hırsızlığı ile suçladı ve bütçeyi de hırsız kuş olarak bilinen “saksağan”ın adıyla tanımladı.


Muhafazakar gazetelerden The Times manşetini, hırsızlık huyuyla bilinen kuşa atfen “Saksağan bütçesi” diye attı.


Sol eğilimli The Guardian’ın manşetinde ise “Parçala ve yakala: İşçi Partisi, Muhafazakarlar’ın büyük fikirlerini nasıl çaldı” başlığını kullanıldı.


The Daily Telegraph’ın beş sütuna verdiği dev karikatürde Başbakan Brown ve Maliye Bakanı Alistair Darling, hırsız kıyafetleriyle muhalefetin gölge maliye bakanının ofisine girerken yer aldı.


İş çevrelerinin gazetesi The Financial Times’daki bir değerlendirmedeyse ekonominin kötüye gittiği, büyüme tahminlerinin aşağıya çekildiği bir dönemde fazla manevra alanı kalmayan Maliye Bakanı Darling’in, manşetleri bunlarla değil de başka girişimlerle doldurmak için geçen haftaki Muhafazakar Parti kongresinden ve hatta Liberal Demokratlar’dan ilham aldığı belirtildi.


Brown’un Muhafazakarlardan çaldığı öne sürülen düşünceler arasında İngiltere’de yaşayan zenginlere verilen vergi muafiyetini kaldırmak, uçuş vergilerini yolculardan uçaklara kaydırmak ve yakınları ölenlerin miras vergisi ödemesi gereken servet sınırını yükseltmek yer aldı…


FOTOĞRAF: Başbakan Gordon Brown

805890cookie-check‘Brown, muhalefetin düşüncelerini çaldı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.