Brown seçim sloganını belirledi

İşçi Partisi, kesin tarihi henüz açıklanmasa da mayıs ayında yapılması beklenen genel seçim için “Herkes için adil bir gelecek” sloganını kullanacak.

Brown, bugün İşçi Partililer ve kendisini destekleyenlerle Batı Midlands’da bulunan Coventry şehrinde bir araya geldi ve bir konuşma yaptı.

“Yapacakları işlerin bitmediğini” söyleyen Brown şöyle konuştu:

“İlk olarak iyileşmeyi korumalıyız, riske atmamalıyız. İkinci olarak yeni endüstrileri ve gelecek işleri desteklemeliyiz. Üçüncü olarak bütçe açığını kapatarak, yarı yarıya indirmeliyiz ve dördüncü olarak az değil, birçok kişiyi desteklemeliyiz.”

Brown bu sözleriyle partisinin genel seçim kampanyasında savunacağı konuları da sıralamış oldu. İşçi Partisi en çok ülkedeki ekonomik durumu iyileştirememekle eleştiriliyor. Geçen ay, 18 aylık resesyondan çıkan İngiltere’de, genel seçim döneminde en çok, ekonomik iyileşme, işsizlik ve bütçe açığı gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

Ülkede genel seçimle ilgili yapılan kamuoyu yoklamalarında İşçi Partisiyle başa baş giden, kimi zaman da İşçi Partisinin önünde gözüken, David Cameron liderliğindeki ana muhalefet partisi Muhafazakar Parti, diğer adıyla Toriler ise seçim sloganı olarak “Değişim yılı” ifadesini kullanıyor.

Bugünkü konuşmasında “Torilerin İngiltere’nin genel çoğunluğunu temsil etmediğini” savunan Gordon Brown, Muhafazakar Partinin “rekor bütçe açığından” bahsederek, halkı korkutmaya çalıştığını kaydetti.

Ülkedeki üçüncü büyük siyasi parti olan Liberal Demokratlar ise seçim kampanyası dönemi için, “İngiltere için yeni bir başlangıç” sloganını kullanıyor ve ülkede “doğruluğa inanan tek siyasi parti olduğunu” savunuyor.

829630cookie-checkBrown seçim sloganını belirledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.