Brown: İstifa etmiyorum

İngiltere’de giderek derinleşen siyasi kriz, Başbakanı Gordon Brown’u kabine değişikliğine zorladı.

Brown’u bu adımı atmaya iten nedenler arasında, milletvekillerinin devlete fatura ettiği harcamaların yarattığı skandal, İşçi Partisi’nin Avrupa Parlamentosu ile yerel seçimlerde başarısız olacağı beklentisi ve 5 bakanın kabineden ayrılması gösteriliyor.

İstifa eden isimlerden Çalışma Bakanı James Purnell, partinin Brown liderliğindeki bir genel seçimde mağlup olacağını savunmuş ve Başbakan’ı görevi bırakmaya çağırmıştı.

Kabine değişikliği, istifa çağrıları karşısında Brown’un son kozu olarak görülüyordu.

Değişiklik neticesinde kabinenin ağır toplarında bir değişiklik olmadı. David Miliband Dışişleri, Jack Straw Adalet, Peter Mandelson da İş Dünyası bakanlıklarına devam edecek.

Brown’un, yerine kendisine en yakın isimlerden biri olan Ed Balls’ı getirmeyi tasarladığı Alistair Darling de Maliye Bakanlığı görevine devam edecek.

Gordon Brown partinin gelecekteki lideri olarak görülen Sağlık Bakanı Alan Johnson’ı da istifa eden Jacqui Smith’in yerine İçişleri Bakanlığı’na getirdi.

Kabine değişikliği öncesi istifa eden isimler ise Savunma Bakanı John Hutton, Çalışma Bakanı James Purnell, İçişleri Bakanı Jacqui Smith, Azınlıklardan sorumlu bakan Hazel Blears ve Ulaştırma Bakanı Geoff Hoon oldu.

İşçi Partisi’nin Avrupa Parlamentosu ve belediye seçimlerinde kötü sonuçlar alacağı tahmin ediliyor. Bu durumun, parti içindeki krizi daha da derinleştirebileceği söyleniyor. Seçim sonuçları, Pazar akşamı açıklanmaya başlayacak. (BBC)

823140cookie-checkBrown: İstifa etmiyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.