Brow’ın Türkiye İşçi Partili dostları

Lobi grubu üyeleriyle bir araya gelen ve sohbet eden başbakan Brown’a eşi Sarah Brown da eşlik etti. Lobi grubu Başkanı Harringey, Belediye Meclisi üyesi Nilgün Canver ve aralarında ünlü iş adamı Hüseyin Özer ve Avukat Amme Edhem’in de bulunduğu üyeler, Kıbrıs ve Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği gibi konularda lobi faaliyetlerinde bulunurken, Jack Straw, Harriet Harman ve Liam Byrne gibi kabine üyeleri lobi grubu mensuplarının görüş ve taleplerini dinledi.


Göçmenlik Bakanı Liam Byrne’ye Kıbrıs’a direkt uçuşlar konusu iletildi ve İngiltere’nin bu konuda daha etkili bir tutum alması istendi.


Kıbrıslı Türklerin en temel haklardan biri olan seyahat hakkının bu yolla engellendiğini belirten İşçi Partili Belediye Meclisi üyesi Nilgün Canver, meselenin çözümü için aktif çaba istedi.


Türkiye’nin İşçi Partili Dostları adlı lobi grubu 1 yıl önce kurulmuş ve grubun birinci kuruluş yıl dönümü de Avam Kamarası’nda düzenlenen bir toplantıda kutlanmıştı.


Lobi grubu başkan ve üyeleri Başbakan Gordon Brown’a grubun ikinci kuruluş yıl dönümünde yapılacak törene bu kez kendisini de beklediklerini söyledi.


FOTOĞRAF (Bir önceki  ‘Türkiye’nin İşçi Partili Dostları’ toplantısından): İşçi Partili Türk politikacı Nilgün Canver ve Gordon Brown

811010cookie-checkBrow’ın Türkiye İşçi Partili dostları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.