Brown'a 6 haftalık süre

İngiltere'nin ciddi ulusal gazetelerinden The Daily Telegraph, "bir kaç hafta içinde liderliğini kurtarmazsa, liderlik yarışına gidilebilir" manşetiyle hükümetin Başbakan Brown'a uyarıda bulunduğunu duyurdu.


The Independent de bu gelişmeyi "görevden atılmaktan kurtulmak için altı hafta süre" manşetini attı. Gazeteye göre, eğer Başbakan Kasım ayına kadar partinin kamuoyu önündeki performansını ve popülerliğini canlandırmanın bir yolunu bulmazsa, parti yeni bir lider arayışına gidecek…


Gazete; "Başbakanın bunu önlemek için kendisini toparlaması, iyi bir parti kurultayı geçirmesi ve yaklaşan ara seçimlerde yenilgiye uğramaması gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.


DÜDÜKLÜ TENCERENİN KAPAĞI PATLADI


The Independent yazarı Andrew Grice ise Brown'a kazan kaldıranların organize olmadıklarını ve her kafadan bir ses çıktığı yorumunu yaptı.


Yazarın değerlendirmesi şöyle:


"İsyancı kesim girişimlerinin darmadağın olduğunu kabul ediyor çünkü aralarında dizginleri tutacak biri yok. Bunun bir darbe olmadığını söylüyorlar çünkü akıllarında alternatif bir lider bulunmuyor. Brown için oyun henüz bitmedi ama eski bir bakanın ifadesiyle, 'düdüklü tencerenin kapağı patladı'. Bundan sonra ne olacağını Brown'un kendisi de dahil, kimse bilmiyor. "


The Times ise başyazısında partiye, "ya bir şey yapın ya sesinizi kesin" diye seslendi. Gazetedeki yorum şöyle:


"İşçi partisi ne yapacağına karar vermeli; bunun vakti geldi. Brown'a bir kaç aylık gözetim süresi tanımak partinin ve ülkenin Brown hakkında henüz bilmediği bir şey varmış varsayımına dayanıyor. Gözetim süresi sonunda ne olacak? İşçi partisinin dönüşümden geçeceğini düşündürecek bir işaret var mı? 1995'te dönemin başbakanı John Major muhaliflerine, ya bir şey yapın ya susun demişti… Brown'un muhalifleri için de işte o gün geldi… Ne istedikleri konusunda artık bir seçim yapmalılar…"

815230cookie-checkBrown'a 6 haftalık süre

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.