Brown’a Blaircilerin komplosu mu?

The Observer, İngiltere’de iktidardaki İşçi Partisi’nde yerel seçim bozgunuyla ortaya çıkan huzursuzluğun büyüyebileceği, bu gece Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasıyla kabineden istifaların yeniden başlayabileceğini öne sürdü.

The Sunday Express, “Brown’un paçasını kurtarmak için dört günü” olduğunu ileri sürerken The Sunday Telegraph, “Brown’u devirmek için bir komplo” kurulduğunun ortaya çıktığını yazdı.

Gazete, yerel seçim öncesi başlayan ve seçim sonuçlarının alınmasıyla süren istifaların, Tony Blair yanlısı bakanların koordineli bir hareketi olduğunu ve bu istifalarla Başbakan Gordon Brown’ı istifaya zorlamanın hedeflendiğini belirtti.

Gazeteye göre, söz konusu bakanlar Başbakan Brown’ı, o dönemde Sağlık Bakanı olan ve son kabine revizyonunda İçişleri Bakanlığı’na kaydırılan Alan Johnson lehine çekilmeye zorlamayı hedefliyordu.

Bazı İngiliz gazetelerine göre de Başbakan Brown hala kabinesinde yer alan isimler tarafından “sırtından bıçaklanıyor.”

The Sunday Times, The Mail on Sunday ve The News of the World, Brown’ın geçen sonbaharda kabinesine aldığı Lord Mandelson tarafından kamuoyu önünde desteklenirken, Mandelson’ın bir elektronik posta mesajında Brown’dan, “güvensiz, kendi içinde huzursuz ve içine kapanık” biri olarak söz ettiğinin ortaya çıktığını yazdı.

The Sunday Mirror ise, aralarında, partinin sol kanadındaki etkili isimlerinden John Cruddas’ın da bulunduğu bazı politikacıların, isyancı gruba karşı, Brown’ı korumaya almaya hazırlandıklarını aktardı.

Gazetede makalesi yayınlanan Cruddas, seçime bir yıldan az süre kaldığını belirterek milletvekillerini, partinin değerlerini birlikte savunmaya çağırdı.

“Ya hep birlikte toparlanırız, ya da gideriz” diyen Cruddas, Brown’ı liderlikten düşürmenin şu aşamada kimseye bir şey kazandırmayacağı uyarısında bulundu.

FOTOĞRAF: Eski İşçi Partisi lideri ve eski Başbakan Tony Blair ve şimdi koltuklarında oturan Gordon Brown

823160cookie-checkBrown’a Blaircilerin komplosu mu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.