Brown’a internetten darbe

İngiltere basını manşetlerinde iktidardaki İşçi Partisi’nde yaşanan çalkantı yer aldı.

The Daily Telegraph gazetesi Başbakan Gordon Brown’ın, partisi içinde bir isyanla karşı karşıya olduğunu belirtti. Gazeteye göre, milletvekilleri arasında imzaya açılan e-posta mesajında Brown’a maliye bakanı ve başbakan olarak 12 yıl boyunca verdiği hizmetler için teşekkür ediliyor ve “ülkenin ve partinin iyiliği için” parti liderliği ve başbakanlıktan istifa etmesi istendi.

“MODERN DARBE”

The Guardian en az 75 imza toplamayı hedefleyen kıdemli milletvekilleri tarafından hazırlanan mesajı “modern darbe” olarak niteledi.

The Financial Times’a göre “hayatta kalma” savaşı veren Gordon Brown, son darbeyi Azınlıklardan Sorumlu Bakan Hazel Blears’ın sürpriz istifasıyla aldı.

Bir aydır ülke gündeminin baş sırasında yer alan ödenek skandalında adı geçen isimlerden olan Blears, Londra’da masrafları devlet tarafından ödenen evinin satışında vergi usülsüzlüğü yapmakla suçlanıyor.

İSTİFA ZAMANLAMASI

The Daily Telegraph, Blears’in, bugünkü Avrupa Parlamentosu ve belediye seçimlerinden hemen önce istifa ettiğine dikkat çekerek, amacının Başbakan’a siyasi açıdan vereceği zararı daha da ağırlaştırmak olduğunu savundu.

Blears istifa kararını açıklarken “İşçi Partisi’nin yeniden halkla bütünleşmesine fırsat tanımak için” görevinden ayrılmakta olduğunu söyledi. Gazeteye göre, Blears bu sözleriyle “Başbakan’ın seçmenlerle bağının koptuğu” mesajını verdi.

The Financial Times, Brown’ın bugünkü seçimlerden sonra kabinede radikal bir revizyon yaparak karşı saldırıya geçeceğini belirtti.

Yerel seçimlerin sonuçları bugün, Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sonuçlarının da Pazar günü belli olması bekleniyor.

KILIÇLAR SEÇİMDEN SONRA ÇEKİLECEK

The Daily Telegraph, kılıçların asıl, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra çekileceğini, İşçi Partisi’nin, beklendiği gibi hezimete uğraması halinde isyancı milletvekillerinin seslerini yükselteceğini, Başbakan’ın da koltuğunu korumakta zorlanacağını öne sürdü.

The Guardian’a göre, muhalefet partileri, İşçi Partisi’ndeki çalkantı sonrası erken seçim baskılarını yoğunlaştırdı. “Hükümet gözlerimizin önünde çöküyor” diyen anamuhalefetteki Muhafazakar Parti’nin lideri David Cameron, milliyetçi partilerin, parlamentonun feshedilerek seçimlere gidilmesini sağlama girişimlerine destek vereceğini açıkladı.

HALK SANDIĞA ÖFKELİ GİDİYOR

The Financial Times, ödenek skandalı sonrası halkın sandıklara büyük bir öfkeyle gideceğini yazarken, The Independent, başyazısında seçmenlere “Seçimlerde zor durumdaki bir başbakanın geleceğini oylamıyoruz. Bu seçimler, ülkenin geleceği ve refahı açısından yaşamsal önem taşıyor” diye seslendi.

1494050cookie-checkBrown’a internetten darbe

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.