Brown’dan 40 yılın yenilgisi itirafı

İngiltere’de dün yapılan yerel seçimler, iktidardaki İşçi Partisi için ağır yenilgi ile sonuçlandı. Başbakan Gordon Brown, partisinin son 40 yılın en kötü seçim sonucuyla karşılaşmasından duyduğu hayal kırıklığını itiraf etti.


BBC’nin bu akşam yayınladığı kesin sonuçlara göre, İngiltere ve Galler’de 159 belediyede 4000’den fazla meclis üyeliği için yapılan seçimde David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti oyların yüzde 44’ünü kazandı. İşçi Partisi ise yüzde 24’de kaldı. Liberal Demokratlar yüzde 25 oy almayı başardı. İşçi Partisi, mevcut sandalyelerinin 331’ini kaybederken, Muhafazakarlar 256, Liberal Demokratlarsa 19 yeni sandalye elde etti.


Muhafazakarlar, yerel seçimlerde 1992’den bu yana en iyi sonucu elde etti. İşçi Partisi içinse 1960’lı yılların sonundan bu yana en kötü yerel seçim sonucu oldu.


Brown düzenlediği basın toplantısında, “Dün gece, hayal kırıklığıyla geçti. Bundan ders almalıyız” derken, “Olan biteni iyi tahlil edip yola devam etmeliyiz. Partimiz seçmenin verdiği mesajı almıştır” ifadesini kullandı.
Dünkü seçimler yerel değil genel seçim olsaydı, Muhafazakarlar en az 138 milletvekilliği kazanarak mecliste çoğunluğu elde edecekti.


Brown, geçen Haziran ayında Tony Blair’ın yerine başbakanlık koltuğuna oturmuştu. Dünkü seçim, Brown’ın ilk seçim yenilgisi oldu. İngiltere’de genel seçimler, iki sene sonra yapılacak.
 

812170cookie-checkBrown’dan 40 yılın yenilgisi itirafı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.