Brown'dan bayram mesajı

Başbakan Gordon Brown, bayramı kutlayan herkese iyi dileklerini sunarak başladığı mesajında, Ramazan Bayramının gerek İngiltere’de, gerek dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslümanlar için çok özel günlerden olduğunu, ramazanın bitimini ifade ettiğini ve ramazan ayının, aile değerleri, yardımlaşma, düşünme ve Kur’an-ı Kerim’in anlatılması ayı olduğunu belirtti.


Bayramın bir mutluluk kaynağı, aynı zamanda insanlar için bir şükretme dönemi olduğunu vurgulayan Gordon Brown, bu günlerin, "dostları ve aileleri bir araya getirdiğini ve Müslümanları ramazan boyunca ortaya koydukları yardımlaşma duygularını bütün bir yıla yaymaları yolunda cesaretlendirdiğini" bildirdi.


"Bu ortak değerlerin, İngiltere’de yaşayan Müslümanların bütün dünyada kendilerinden daha az şanslı olanlara yardım etmek için gösterdikleri duyarlılıkla vücut bulduğunu" kaydeden Brown, bu özel günlerde, İngiltere’de yaşayan Müslümanlara İngiliz toplum hayatına yaptıkları büyük katkılardan dolayı da teşekkür etti.


"Ramazan Bayramının hepimize öğretecekleri var" diyen Brown, bütün Müslümanların bayramını kutladı.


Dışişleri Bakanı David Miliband da İngiltere’deki ve bütün dünyadaki Müslümanlara bayram münasebetiyle en iyi dileklerini sundu.


Ramazan boyunca İngiltere’de yaşayan bir grup Müslüman ile konutunda bir iftar yemeğinde bir araya gelme ve ramazanın anlamına ilişkin sohbet etme imkanı bulduğunu belirten Miliband, "Ramazan Bayramının bir kutlama olmasının yanı sıra İngiltere’deki Müslüman toplumlarının motivasyonlarının daha iyi anlaşılabilmesine olanak sağlayacak bir fırsat olduğunu" belirtti.


Miliband, mesajının sonunda Müslümanlara başarı diledi.

815830cookie-checkBrown'dan bayram mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.