Brown’u gözü erken seçimi kesmedi

Brown, BBC’ye verdiği demeçte, İşçi Partisi’nin parlamentodaki çoğunluğunu artırmak ve seçmenlerin kendisini 5 yıllığına yeniden bu göreve seçmesi amacıyla erken seçimlere gidebileceğine dair haftalardır İngiliz kamuoyunu meşgul eden söylentilere son verdi ve “Erken seçim çağrısında bulunmayacağım” dedi.


Hükümetine, kamu siyaseti reformlarını uygulaması için zaman tanımak istediğini belirten Brown, İngiltere’de bir değişim için vizyonu bulunduğunu ve hükümetinin bunu nasıl uygulayacağını halkına göstermek istediğini ifade etti.


Brown’un açıklaması, bu hafta yapılan kamuoyu yoklamalarının, ana muhalefetteki muhafazakarların, Brown’un İşçi Partisi ile arasındaki farkı kapatmaya başladığını göstermesinden sonra geldi.


Tony Blair’in yerine geçen Haziran’da Başbakan atanan Brown, 2010 seçimlerine kadar bu görevde kalabilecek. Ancak Brown’un kendisini yeniden 5 yıllığına bu göreve seçtirmek ve partisinin parlamentodaki çoğunluğunu artırmak için erken seçim çağrısı yapabileceğine yönelik ülkede yaygın söylentiler bulunuyor.


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu çekti): Gordon Brown

805740cookie-checkBrown’u gözü erken seçimi kesmedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.