Brown’un konutuna ayakkabı…

Londra’da İsrail’in kara harekatının başlamasından önce, geçen hafta sonu başlayan hava operasyonlarını protesto etmek için düzenlenen gösteriye 75 bin protestocu katıldı.


Thames nehri kıyısında toplanan göstericiler daha sonra kent merkezindeki Trafalgar meydanına doğru yürüyüşe geçti.



Yürüyüş sırasında güzergah üzerinde bulunan Başbakanlık konutu önünde de protestolarını sürdüren eylemciler, başbakan konutun bulunduğu Downing Street girişine doğru bine yakın ayakkabı fırlattı.


Miting sırasında İsrail, Amerika Birleşik Devletleri ve olup bitene seyirci kalmakla suçladıkları Batılı ülkeler aleyhine sloganlar atan göstericilerin bir kısmı daha sonra İsrail Büyükelçiliği önünde bir gösteri düzenledi.


Trafalgar meydanında “Savaşa Hayır Koalisyonu” başta olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle düzenlenen mitingde, Türkçe konuşan topluma hizmet eden sivil toplum örgütlerinin de kalabalık bir biçimde katıldığı gözlendi.


SİYASİLERDEN TEPKİ


Respect Başkanı George Galloway, İşçi Partili eski Bakan Clare Short, Londra’nın eski Belediye Başkanı Ken Livingstone, İşçi Partili sol kanat milletvekili Jeremy Corbyn, Liberal Demokrat Partili milletvekili Sarah Tadder’ın bulunduğu politikacılar ile sanatçılar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri konuşmalar yaptı.


Konuşmacılar, İsrail’in saldırgan tutumunu eleştirirken, bu tutuma hemen son verilmesi ve koşulsuz olarak ateşkes yapılması çağrısında bulundu. Konuşmacılar ayrıca, İngiltere ve ABD hükümetlerini de hemen duruma müdahale etmeye ve Filistin’in bağımsızlığının sağlanmasına katkıda bulunmaya çağırdı.


İSRAİL ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE OLAY


Göstericilerden yaklaşık 5 bin kişilik bir grubun daha sonra gittikleri İsrail Büyükelçiliği önünde ise polisle bazı gruplar arasında çatışma çıktı. Olaylarda 13 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.


Yunanistan’ın başkenti Atina’da İsrail’in Gazze’ye saldırısını protesto eden bir grup göstericiyle polis arasında arbede yaşandığı bildirildi. Parlamento’nun önündeki meydanda toplanan eylemcilerle polis arasında taşlı sopalı çatışma yaşandı.


İsrail saldırıları Türkiye’de İstanbul, Ankara, Adana ile Amsterdam, Paris, Lahey ve Avusturya’nın Salzburg kentinde düzenlenen gösterilerle kınandı.


Paris’teki gösteriye en az 20 bin kişinin katıldığı bildiriliyor.

819890cookie-checkBrown’un konutuna ayakkabı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.