Bütçeden en büyük pay eğitime…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2003-2007 yılları arasında 58. ve 59. hükümetler döneminde bütçeden en yüksek payı her yıl eğitime ayırdıklarını belirterek, “Şimdi 2008 bütçesinin hazırlıkları başlıyor. Burada da birinci sırada en büyük payı Milli Eğitime ayırıyoruz. Bu adım, yönetimde çok temel bir anlayış değişikliğine gidildiğinin işaretidir. Türkiye’nin istikametinin aydınlık bir gelecek olduğunun da en manidar nişanesidir” dedi. 


Erdoğan, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Karakusunlar İMKB Anadolu Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu eğitim öğretim yılını Türkiye’nin aydınlık yarınlarına giden yolda yeni bir başlangıç, altın bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. 


Türkiye’nin eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanında 2002 öncesiyle kıyaslanamayacak derecede çok büyük bir atılım hamlesini gerçekleştirdiğini vurgulayan Erdoğan, “2002’de eğitime ayrılan bütçe 7,5 milyar YTL (7,5 katrilyon TL) iken 2007 yılında bizim eğitime ayırdığımız pay 21.4 milyar YTL (21.4 katrilyon TL) olmuştur. Bu yaklaşık 3 misli bir artış demektir. Türkiye’nin bu dönemde krizle mücadele halinde olduğu düşünülürse, alınan mesafenin ne denli başarılı olduğu ortadadır. Fakat Türkiye’de bütçe rakamlarını artırmak kadar önemli bir şey daha var. O bütçeleri doğru, yerinde ve zamanında kullanmaktır. Öyle adımlar atarsınız, öyle yatırımlar yaparsınız, öyle paralar ortaya koyarsınız ki biri beşe mal edersiniz. İşte bizler biri beşe mal etmedik, biri bire mal ettik veya daha uygun şartları, bunları üretmenin başarısını gösterdik” dedi. 


Erdoğan, eğitime fiziki altyapı sağlanmasında da muazzam bir gelişme kat ettiklerini söyleyerek, 4,5 yılda 110 bin 944 derslik inşa ettiklerini, bu rakamın yıl sonunda 130 bin dersliğe ulaşacağını ifade etti.

1048240cookie-checkBütçeden en büyük pay eğitime…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.