BTGB’de Erdemol yeniden başkan

Birol Yiğitcan’ın başkanlığı ve Metin Sak ile Faruk Eskioğlu’nun yardımcılığını yaptığı divan kurulu yönetiminde gerçekleşen 5. Olağan Kongre’de konuşan Başkan M.Kemal Erdemol, genelde dünya ve özelde Türkiye’de basın emekçilerinin yaşamının giderek zorlaştığını belirterek, meslek örgütlerinin sosyal hakları korunması ve basın çalışanlarının dayanışmasında her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söyledi. Türkiye’deki basına olan iktidar baskısının kaygıyla izlendiğini vurgulayan Erdemol, OdaTv baskını ve sonrasındaki tutuklamaları da bütün basına yapılan bir iktidar baskısı olarak yorumladı.

Mali Rapor ve Faaliyet Raporu’nun okunarak aklanmasından sonra yapılan seçimde Cumhuriyet Gazetesi Londra Temsilcisi ve Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü gazeteci yazar M. Kemal Erdemol bütün katılımcıların oyunu alarak yeniden başkan seçildi. Yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu: Nevsal Elevli, Metin Güneş, Mihrişah Safa, Birol Yiğitcan, Kadir Aktay, Sanem Şahin ve Aynur Gökyıldız. Denetim Kurulu’nda ise Mustafa Köker ve Faruk Eskioğlu görev aldı.

Erdemol Kongre sonrasında da “Hemen fark edilebileceği gibi, çok güçlü bir yönetim oluşturulmuş bulunuyor. Tüm arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diliyorum. Bana gösterilen teveccüh için de tüm üyelerimize teşekkürlerimi iletiyorum” açıklaması yaptı.

836190cookie-checkBTGB’de Erdemol yeniden başkan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.