BTGB’den Silvan şehitleri açıklaması

Erdemol’un BTGB üyelerine yaptığı açıklama aynen şöyle:

“Dün Silvan’da meydana gelen çatışmada 13 Türk askerinin şehit edilmesi, “Kürt Meselesi”nde içinde bulunulduğu iddia edilen barışçıl sürecin sonuna gelindiğini ortaya koyan acı bir kanıt olmuştur.

Ülkemizde, her zaman vurguladığımız ve devamı için elimizden geleni yapmakta kararlı olduğumuz ortak yaşama kültürümüz ağır bir darbe almıştır. Sorunun her geç günden daha vahim hale gelmesinden yarar uman mihrakların yaşananlardan ötürü de mutluluk duyduğundan eminiz. Bir çıkmaz yolda olduğunun farkında olmayan bu bedbahtların “mutluluğunun” büyük bir hayal kırıklığına dönüşebileceği de her zaman rastlanabilecek bir “insanlık durumu”dur.

İçine sokulduğumuz şu süreçte, sürekli kanatılan bir yara etrafında politik rant sağlayan da, bu yarayı her türlü ötekileştirmeye gerekçe yapan da en az çözümsüzlük isteyenler kadar suçludur.

Toplumsal barış ciddi anlamda tehlikededir.

Biz BTGB olarak, ülkemizin bir an önce huzura kavuşmasını temenni ediyor, gerekçesi ne olursa olsun ve kimden gelirse gelsin terörü kınıyor, 13 şehide tanrıdan rahmet diliyoruz.”

838030cookie-checkBTGB’den Silvan şehitleri açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.