BTGB’den ‘teşekkür’ plaketi

BTGB’nin kuzey Londra’daki Rodeo Restaurant’ta yapılan geceye, İşçi Partisi Haringey Belediye Meclis Üyesi Nilgün Canver, İşçi Partisi Millitvekili adayı Ayfer Orhan, Turkish Forum UK Başkanı Zeren Safa, İngiltere Kadın Platformu Başkanı Nilgün Yıldırım, konsolosluk eski çalışanı Gülser Ağca ve işadamı Ali Sancak’ın da aralarında olduğu 100’e yakın konuk katıldı.

BTGB Başkanı Kemal Erdemol derneğin gazeteciler arasında birlik ve dayanışmayı amaçladığını belirterek “Bu geceyi gelenekselleştirerek her yıl zor şartlarda çalışan arkadaşlarımıza ‘teşekkür plaketiyle’ yalnısca vefamızı göstermek istiyoruz. Bu kesinlikle bir ‘takdir’ değildir, derneğin böyle bir haddi de yoktur” dedi.

Erdemol, Londra’dan Türkçe basına hizmet eden yaşamını yitirmiş gazeteciler Övül Tezişler, Enver Erturan ve Yunus Osmanağaoğlu’nu yad ederek, “Her zaman bizimle yaşayacaklar” dedi.

TEŞEKKÜR PLAKETİ

BTGB gecesinde “Teşekkür Plaketi” alan BTGB’nin Onur Üyesi Birol Yiğitcan da genç meslektaşlarının böylesi vefa göstermesinden duygulanarak teşekkür etti.

Yiğitcan, çalıştığı dönemde kendisine inanarak Türkiye’ye yatırım yapma girişiminde bulunan ve bilinçli engellemeler nedeniyle de çok büyük zararlara uğrayan iki İngiliz yatırımcıya özür borçlu olduğunu belirterek, “Mesleğin bütün çilesini ve stresini benimle birlikte çekmek zorunda kalan eşim Omay’a da hem teşekkür hem özür borçluyum” dedi.

Anadolu Ajansı’ndan (AA) emekli olmaya karar veren Dilek Kocabaş’a da “Teşekkür Plaketi” verildi. Kocabaş 27 yıllık AA hizmetinin son 13 yılını Londra’da sürdürmüş ve geçen ay Ankara’ya dönerek 2010 başında emekli olmaya karar vermişti.

Gecede Faruk Zabcı, Mihrişah Safa, Nevsal Elevli, Mustafa Köker, Celal Sönmez Halil Yetkinlioğlu ve Faruk Eskioğlu da “Teşekkür Plaketi” aldı.

Canlı müziğinde yer aldığı gecede konuklar dans ederek geç saate kadar eğlendiler.

Omay ve Birol Yiğitcan

BTGB Başkanı Kemal Erdemol AA’dan emekli olan gazeteci Dilek Kocabaş’a “Teşekkür Plaketi’ni sunarken

FOTOĞRAF: Ödül alanlar toplu olarak (Faruk Zabcı ve Celal Sönmez geceye katılamadığı için fotoğrafta yer alamadı)

827590cookie-checkBTGB’den ‘teşekkür’ plaketi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.