BTKD Demirgeçit köyü İlkokulu’ndaydı

BTKD üyelerinden Işık Beard’in önerisiyle 9 ve 10’uncu dönem başkanı Servet Hassan döneminde yaptırılan harabe durumundaki binayı, modern ana sınıfına dönüşmüş gören BTKD’li gönüllüler gözyaşlarını tutamadılar. 11’inci dönem Başkanı Maviş Fuchs, dernek üyelerinden Prof. Belma Baskett, Işıl Beard’in de aralarında bulunduğu gönüllü hanımlar Erzurum’a, oradan da Demirgeçit köyüne giderek, okulu gezdiler. Bölgede geniş ilgi gören ziyarete okulun öğrencileri, öğretmenler, resmi yetkililer de katıldılar. Özellikle okulun öğrencileri Londra’dan gelen ziyaretçilerine büyük ilgi gösterirken, hanımlar getirdikleri hediyeleri çocuklara elleriyle verdiler.

BTKD’nin 11. Dönem başkanı Maviş Fuchs, Aziziye İlçe Jandarma Komutanlığının davetlisi olarak köye geldiklerini belirterek, kurulduğundan bu yana eğitime büyük önem veren ve bağışlarını bu yönde gerçekleştiren BTKD namına okulda bulundukları söyledi. “ Üyelerimiz, dostlarımız kanalıyla Demirgeçit ve Tepecik köylerinde ana sınıfına ihtiyaç olduğunu öğrencik. Bunun üzerine Dernek olarak bir miktar bağışımızı köy okuluna yapmaya karar verdik. Aziziye İlçe Komutanı Başçavuş Metin Demirtaş ve arkadaşlarının yardımlarıyla ana okulu sınıfını modern şekilde inşa ettirdik. Şimdi de ziyaret gelerek, yerinde görme arzumuzu yerine getirdik. Bu sınıfın gerçekleşmesinde Jandarma Başçavuş Metin Demirtaş BTKD’ye çok yardımcı oldu, ona şahsen teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Çiçeklerle karşılanan BTKD gönüllüleri, öğrencilere hediye verdiler , öğrenciler de hanımlara çiçek hediye ettiler. Bu arada sınıfın yapımı nedeniyle yetkililer, BTKD’ye plaket verdiler. Yetkililerle köy kahvaltısı yapan kadınlar, öğrencilerin folklor danslarını da zevkle izlediler.

843300cookie-checkBTKD Demirgeçit köyü İlkokulu’ndaydı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.