BTKD yardım balosunda bağış yarışı

Elde edilecek gelirin büyük bir kısmı Londra’da faaliyet gösteren hafta sonu Türk okullarının eğitim projelerine, bir kısmı da geçtiğimiz ay büyük bir depremle sarsılan Haiti depremzedelerine verilmek üzere Haiti Appeal’a bağışlanacak olan baloda Kuzey Kıbrıs’ta meydana gelen sel felaketi nedeniyle düzenlenen açık arttırmada 6 bin 850 sterlin toplandı.

BTKD düzenlediği anlamlı geceye Büyükelçi Müsteşarı Kerem Kıratlı, Koordinatör Büyükelçi Ahmet Ökçün ve eşi Muavin Konsolos Gülcan Ökçün, Başkonsolos Bahadır Kaleli, Milletvekili Joan Ryan, Londra Kültür ve Turizm Müşaviri İrfan Önal, Başkonsolos Yardımcısı Sunay Dizdar, Muavin Konsolos Bilal Çamlık ve eşi, Enfield Belediye Meclisi Üyesi Ertan Hürer, FIWAL Başkanı Neena Dugal, İTDF Başkanı Şener Sağlam ile çok sayıda işadamı, sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Dernek Onursal Başkanı Sefire Bernev Alpogan ve eşi Büyükelçi Yiğit Alpogan dünürlerinin vefatı nedeniyle sadece balo öncesi düzenlenen resepsiyona katılırken, KKTC Temsilcisi Kemal Köprülü ve eşi sel felaketi nedeniyle etkinliğe katılamadı.

Devlet Sanatçısı olmanın verdiği gururla ülkemizi yurtdışında temsil etmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Soyman, yeni yaşını sahnede kutladı. Safiye Soyman’a Devlet Sanatçısı ünvanını taşıyan kanun sanatçısı Tanju Durak eşlik etti. Gitarist Hakan ile genç sanatçılar Yasemin ve Cömert de geceyi renklendirdiler.

Türk Kadınlarına Safiye Soyman Desteği

İngiltere’de faaliyet gösteren en etkin kadın kuruluşlarından Britanya Türk Kadınları Derneği’nin (BTKD) geleneksel olarak düzenlediği kuruluş yıldönümü balosunda ünlü Türk sanat müziği sanatçısı Safiye Soyman sahne aldı. BTKD’nin 8’inci kuruluş yıldönümü balosuna Kıbrıs’ta yaşanan sel felaketi damgayı vurdu ve gecede yapılan açık artırmada KKTC’deki sel felaketine gönderilmek üzere 6850 sterlin toplandı. Bunun dışında geceden elde edilecek bilet ve piyango satışları gelirinin Londra’daki Türk Dili ve Okulları ile Haiti’deki deprem felaketine gönderileceği bildirildi.

Geceye daha önce katılacaklarını bildiren Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ile eşi ve BTKD’nin Onursal Başkanı Bernev Alpogan, dünürlerinin aniden vefatı nedeniyle, etkinlik öncesi davete kısa süreliğine katıldılar. Sefire Bernev Alpogan’ın onursal başkanlığını üstlendiği kurumun 5 yıldızlı Jumeirah Carlton Tower Hotel’de etkinlik öncesi düzenlenen resepsiyona katılan Büyükelçi Yiğit Alpogan ve eşi Bernev Alpogan, Dernek Başkanı Servet Hassan ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dilediler.

Sunuculuğunu Taşkın Baraç ve Meryem Hassan’ın üstlendiği müzik dolu gecenin ilk konuşmacısı Başkan Servet Hassan, derneğin kuruluşunun 8. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen yardım amaçlı geceye katılanlara teşekkür etti.

Başarılı faaliyetlerle geçen bir yılı daha geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Hassan, “Yıl içerisinde konferans, yemekli toplantı ve resepsiyonlardan elde ettiğimiz gelirleri yurt içinde ve yurtdışındaki çeşitli hayır kurumlarına bağışladık” dedi. Kadın dayanışmasına destek vermek amacıyla geceye katılan İngiliz milletvekili Ryan’a da, teşekkür eden Hassan, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bu yılki balomuzdan elde edilecek gelirin büyük bir kısmı Londra’da faaliyet gösteren Türk okullarının eğitim projelerine, bir kısmı da geçtiğimiz ay büyük bir depremle sarsılan Haiti depremzedelerine verilmek üzere Haiti Appeal’a bağışlanacak. Ancak, bu güzel akşamda size iki üzücü haber vermek durumundayım. Maalesef, Sayın Büyükelçimiz ve eşi Onursal Başkanımızın dünürü yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek bugün aramızdan ayrılmıştır. Bu nedenle aramızda olamayacak olan Alpogan Ailesi’ne taziye dileklerimizin kabulünü dileriz. Diğer üzücü haber ise, bir kaç gündür Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanan sel felaketi. Temsilcimiz Kemal Köprülü, yaşanan sel felaketi nedeniyle çok üzgün olduklarını ve bu gece aramızda olamayacagını bildirdi. Sel felaketi nedeniyle yaşanan kayıplar için en derin üzüntülerimizi ifade eder, böyle bir felaketin yeniden yaşanmamasını dileriz.”

Başkan Hassan, daha sonra Onursal Başkan Bernev Alpogan’ın gece için yolladığı mesajı okudu. Sefire Alpogan mesajında BTKD’nin adına yakışır bir şekilde; kadın kimliğini öne çıkartan, Türk kadınını tanıtan ve İngiltere Türk toplumunu gözeten faaliyetleri ile gerçek bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurguladı.

Sel felaketi için bağış yaptılar

Gecede, KKTC’deki sel felaketi nedeniyle mağdur olan soydaşlarımıza destek olmak amacıyla bir açık artırma düzenlendi. Açık artırmada Antepli Restaurant ve Baklava salonlarının sahibi işadamı Ahmet Üstünsürmeli, değerli bir yüzüğü 1200, United Airlines tarafından bağışlanan 2 adet Washington uçak biletini derneğin eski başkanı Çiler AbuSaud 4250 Sterline satın aldı. İşadamları Hüseyin Özer ve Tuncel Nalbantoğlu, Kıbrıs sel felaketi için 1000’er Sterlin bağışladılar. Böylece Kuzey Kıbrıs’ta meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmak amacıyla 6850 Sterlinlik bir yardım toplanmış oldu.

Yenilen yemeğin ardından Türkiye’nin sevilen sanatçısı Safiye Soyman, Ay- Yıldız armalı kırmızı elbisesiyle sahne aldı. Birbirinden güzel eserler seslendiren Soyman, ilerleyen dakikalarda üzerindeki Ay- Yıldız armasını Büyükelçimizi temsil eden Elçi Müsteşar Kıratlı’ya, takdim etti. Gecenin sürprizi ise Türkiye’nin sevilen sanatçısı Safiye Soyman’ın yeni yaşını BTKD’lilerin hazırlattığı doğum günü pastasını üfleyerek kutlaması oldu. Sanatçıyı ilk tebrik eden, Türkiye’den geceye katılmak için gelen kızı Ümran Erler oldu. Dernek Başkanı Servet Hassan sanatçıya doğum günü hediyesi olarak BTKD adına bir gerdanlık hediye etti. Davetliler, gecenin geç saatlerine kadar Soyman’ın güzel sesi ve eserleriyle doyasıya eğlendiler.

AYRINTILI BİLGİ:

e-mail: [email protected]
tel: 07788 908 803

829990cookie-checkBTKD yardım balosunda bağış yarışı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.