BTKD’de başarılı başkan tekrar seçildi

MİHRİŞAH SAFA  – Britanya Türk Kadınları Derneği’nin (BTKD) 15’inci Genel Kurul toplantısında Maviş Fuchs yeniden başkan seçildi.

Dördüncü kez başkan seçilen Fuchs, Atatürkçü, çağdaş ve laik Türk kadınlarını en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini belirterek, 14 yıl önce kurulan derneğe emek veren herkese teşekkür etti. Derneğin yeni yönetim kurulu ile diğer kurulları da belirlendi

 

West End’deki Troy Hotel’de gerçekleşen seçimlerde, Maviş Fuchs Derneğin yeniden başkanı seçilerek, dördüncü defa BTKD başkanı oldu. Seçimlerden sonra kendilerini destekleyerek, BTKD’nin etkinliklerine katılan tüm üye ve dostlarına, BTKD’nin eski dönem yöneticilerine de teşekkür eden Fuchs, BTKD YK olarak geçmişte olduğu gibi bu dönemde de kamuoyu nezdinde başarılı ve faydalı çalışmalarla yer almayı, Atatürkçü , çağdaş ve laik Türk kadınlarını en iyi şekilde temsil ederek üyeleri arasında birlik-beraberlik ve dayanışmayı devam ettireceklerini söyledi.

Haziran ayının 19’unda toplanan 14’üncü Genel Kurul’da yeterince üye toplanamadığı için toplantının gerçekleşmemesi üzerine Kasım ayına ertelenen Genel Kurul, Başkan Maviş Fuchs’un katılanlara “Hoşgeldiniz” diyen konuşmasıyla başladı ve  Divan Kurulunun seçilmesiyla devam etti. Divan Kurulu Başkan Kifaye Kaya, Servet Hassan ve Mihrişah Safa’dan oluştu.

Daha sonra Maviş Fuchs, Derneğin iki yıllık faaliyet raporunu okuyarak, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Faaliyet raporu oy çokluğuyla oylandıktan sonra Sayman Sevgül Özkor BTKD’nin Mali Raporunu Genel Kurul’a sundu. İki yıllık faaliyet döneminde 8 etkinlik yapan derneğin bu süre zarfında 22 bin 365 Sterlinlik bağış yaptığı açıklandı. Mali rapor da oy çoğunluğuyla onaylandı. Daha sonra yeni Başkan ve Yönetim Kurulu’nun seçimi yapıldı.

Derneğin Başkanlığına yeniden Maviş Fuchs seçilirken, yeni  ekip şöyle belirlendi:

Yönetim Kurulu: Deniz Harput, Nesrin Cömert, Funda Aksanoğlu, Burcu Köstem ve Devrim Karabulut”
Yedek üyeler: Emine Arslan, Meral Mortensen, Hatice Alev ve Feryal Paran
Denetleme Kurulu: Sevgül Özkor, Mihrişah Safa, Betül Ekrem
Yedek üyeler: Valerie Bulgurcu, Nesrin Aylin Çokdeğer
Uzlaşma Kurulu: Kifaye Kaya, Servet Hassan, Işıl Beard

BTKD, Şubat 2002 yılında Londra’da, dönemin sefiresi Handan Haktanır ve Semiha Todd tarafından kuruldu.  Derneğin onursal başkanları Londra’da görev yapan T.C Büyükelçilerinin eşleri oluyor. Bugüne kadar Handan Haktanır, Esin Alptuna, Bernev Alpogan, Emel Çeviköz onursal başkan oldular. Şu anda  BTKD’nin Onursal Başkanı konumunda Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç’in eşi Sefire Esra Bilgiç bulunuyor.

 

2026650cookie-checkBTKD’de başarılı başkan tekrar seçildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.