BTKD’den Barış Yorganı

Edremit Altınoluk’da yaşayan Lale Çolakoğlu ve Beriye Basak’ın önderliğinde ilki geçtiğimiz yıl gerçekleşen “Patchwork Barış ve Dostluk Yorganı” , Batı Trakya, Midilli’de sergilendi. Avustralya,Mısır  ve Yunanistan’a gitmeye hazırlanıyor.. Yorgan için BTKD kanalıyla el işlerinizi gönderebilirsiniz.


Kuruluşunun dördüncü yılını kutlamaya hazırlanan Britanya Türk Kadınları Derneği, önümüzdeki Ağustos ayındaki Altınoluk Sanat ve Kültür Festivalinde sergilenecek “Barış ve Dostluk Yorganı”na eklenmek üzere “patchwork” yarışması düzenliyor.


Bu konuda bilgi veren BTKD Başkanı Nilgün Yıldırım, yorganı oluşturacak parçalar için bir kurs düzenleyeceklerini belirterek, yarışmaya katılmak isteyenlerin içlerinden geldiği gibi,  barış konulu 21×21 santim boyutundaki  patchwork’lerini kendilerine ulaştırabileceklerini söyledi.


Altınoluk’da yaşayan Lale Çolakoğlu ve Beriye Başak’ın başlattığı barış ve dostluk yorganı, başladığı günden itibaren Midilli, Gümülcine, Batı Trakya ‘yı gezdi.. Istanbul’da sergilendi. Her gittiği yerde büyük ilgi gören yorgan, giderek boyutlarını büyütüyor. Geçtiğimiz ay Londra’ya gelen ve BTKD’nin geleneksel kermesine katılan Lale Çolakoğlu, bu konuda verdiği bilgide, Ingiltere’de yaşayan hanımların da herkesi sarıp sarmalayan, barış yorganına destek vermesini isteyerek, şunlari söyledi;


“BTKD’nin kısa bir süre önce kurulmasına rağmen bircok yardım çalışması yaptığını biliyoruz. Dernek aracılığıyla Ingiltere’deki hanımlarımızdan da kendi beğenilerini yansıtan yama işlerini, 21×21 santimlik kare halinde bize göndermelerini rica ediyoruz.. Yorganımız, boyutlarını hergeçen gün artırıyor. Batı Trakya Yüksek Tahsilliler Derneği bizi davet etti. Gümülcine Valisi davet etti. Yorganımızı oralarda sergiledik. Japonya, Avustralya , Yunanistan, Mısır’dan davet aldik.Önümüzdeki aylada oralara da gideceğiz. Londra’da da barış yorganını sergilemek istiyoruz. Ayrıca, kırkyama bilmeyen olabilir, ancak herkes yüin örmesini bilir diye, bir de “Sevgi Yumakları” projemizi başlattik. Bu defa da 20×20 santimlik tığ veya şiş ile örülmüş, üzeri işli veya desenli yün parçaları isteyerek Altınoluk Zeytindalı Sevgi Yumaklarımızı oluşturmak üzere bu işe giriştik. TV8’de Derya Baykal ile yaptığımız program müthiş ses getirdi. Çok amatör ruhla ancak profesyonelce çalışıyoruz. Barış Yorganı ve Sevgi Yumakları için gönderilecek parçaları yarışmaya sokacağız. Eğer isterlerse gönderilen parçaları iade de ediyoruz. Ayrıca Istanbul’dan 70 yıl önce Altınoluk’a giden, gerçek bir Çalıkuşu olan annem Müeyyet Edis adına da “Altın bilezik”  onur ödülümüz var. Altınoluk Festivali çerçevesinde el işlerimizi satarak, gelirini  ıslah olmuş ancak yardım isteyen sokak çocukları yararına kullanıyoruz. Türk kadınının barışçı, birleştiren, sıcak ve yardımsever, sevecen kimliği ile projemizi birleştiriyoruz.”


BTKD’nin düzenlediği patchwork kursları ve yarışma hakkında daha fazla bilgi almak isteyenlerin, Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Shoukri’yi “07903019057” numaralı telefondan aramaları istendi.


 

787640cookie-checkBTKD’den Barış Yorganı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.