BTKD’den Büyükelçiye veda ziyareti

BTKD’nin yeni yönetim kurulu üyeleri Büyükelçisi Akın Alptuna, Elçi Müsteşarı Atılay Ersan, Başkonsolos Bahadır Kaleli ve Türk Silahlı Kuvvetleri ve Deniz Askeri Ataşesi Kıdemli Albay Muhittin Elgin’e bir dizi ziyaret gerçekleştirerek yeni dönem projelerini aktardı.


BTKD Yönetim Kurulu üyeleri Büyükelçi Akın Alptuna’ya bir veda ziyareti gerçekleştirerek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Önümüzdeki günlerde Londra’da görev süresi dolarak emekliye ayrılacak olan Büyükelçi Akın Alptuna BTKD üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi. Alptuna, Londra’da başarılı çalışmalara imza atan Türk kadınlarını kutladı ve derneğin bundan sonraki çalışmalarında Türklerin ve Türkiye’nin bu ülke insanına tanıtımı konusuna öncelik verilmesini önerdi.


Toplantıda dernek adına konuşan Başkan Hülya Koçu; “Büyükelçimize derneğimize gösterdikleri yakın ilgi nedeniyle çok teşekkür ediyor, hayırlı emeklilikler diliyoruz.  Derneğimizin üyeleri çağdaş Cumhuriyet kadınını en iyi şekilde temsil etmeye devam edecektir ” dedi.


Türk Silahlı Kuvvetleri ve Deniz Askeri Ataşesi Kıdemli Albay Muhittin Elgin’e bir nezaket ziyareti gerçekleştiren BTKD üyeleri daha sonra Başkonsolos Bahadır Kaleli ile Müsteşar Serra Kaleli ve Muavin Konsolos Şener Cebeci’nin katıldığı bir toplantıda İngiltere’de Türk derneklerinin geldiği nokta ve kadınların sorunlarına sivil toplum kuruluşları aracılığı ile nasıl çözüm bulunabileceği konusunda görüş alış verişinde bulundu.


Başkonsolos Bahadır Kaleli de şunları söyledi:


“Türk kadınını en iyi şekilde temsil eden BTKD üyelerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Derneğinizin çalışmalarını destekliyor, İngiltere’de yaşayan profesyonel alanda başarılı olmuş kadınlarımızın bu gibi derneklere üye olarak bilgi ve tecrübelerini toplumumuz ile paylaşmasını diliyorum. Zaman ve  enerjilerini toplum hizmetine vakfedenlere şükran duyduğumuzu bir kez daha yinelemek isterim…” .


BTKD üyeleri 13 Mayıs Pazar günü Mambocino Café’de gerçekleştirecekleri bir etkinlikle Türkiye ile eşzamanlı olarak Anneler Günü’nü ve Türk kadınlarının başarısını kutlayacak.

802130cookie-checkBTKD’den Büyükelçiye veda ziyareti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.