BTKD’den Oya Tuncalı’ya “Hoşgeldiniz” ziyareti

KKTC’nin Bedford Square’deki temsilciliğini ziyaret eden BTKD Başkanı Maviş Fuchs, üyeler Mihrişah Safa, Itır Sökmen, Sevgül Özkor ve Esra Dillon, 2 hafta önce görevi devralan yeni temsilci Tuncalı’ya Dernekleri hakkında bilgi verdiler.

Bir kadın derneği olarak KKTC Temsilciliğine bir hanım diplomatın gelmesinden büyük memnunluk duyduklarını belirten Başkan Maviş Fuchs, bir önceki temsilci Kemal Köprülü’nün de BTKD’ye büyük destek verdiğini, eşiyle birçok etkinliklerine katıldığını söyledi. BTKD’Nin bu sene 10’uncu yılını kutladığını ve bu nedenle 3 Mart’da düzenlenecek balonun gelirinin Londra’da hafta sonları eğitim veren Türk Dili ve Kültürü okullarına verileceğini kaydeden Fuchs, bu amaçla bir törenin KKTC Londra Temsilciliğinde yapılmasını arzu ettiklerini belirtti. KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı da bundan büyük onur duyacaklarını ve memnuniyetle böyle bir töreni organize edeceklerini ifade ederek, BTKD’nin çalışmalarını Kıbrıs’ta basından izlediğini, şimdi de bizzat gelerek takip edeceğini söyledi.

Bu arada, KKTC temsilciliğinde 6 yıl başarıyla görev yapan Temsilcilik görevlisi Ayşe Ecvet’in görevinden ayrılması nedeniyle BTKD üyeleri, kendilerine her zaman yardımcı olan Ecvet’e teşekkür ettiler. Oya Tuncalı da başarılı bir çalışma sergileyen özel asistan Ayşe Ecvet’in çalışma hayatına veda etmesinin kendi dönemine rastlamasından üzüntü duyduğunu belirtti ve kendisine sağlıklı, mutlu bir yaşam diledi.

841110cookie-checkBTKD’den Oya Tuncalı’ya “Hoşgeldiniz” ziyareti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.