Bu değerler su altında kalacak!

İSLAMOĞLU: ‘ BÖLGENİN VAHŞİ DOĞASI VE MİMARİSİ ÇOK ETKİLEYİCİ’

Isparta’nın Sütçüler ilçesindeki Yukarı Köprüçay Havzası’ndaki program çekimleri sırasında bölgeyi yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen İslamoğlu, “Darıbükü köyü ve çevresinin vahşi doğası ve yöresel mimarisi çok etkileyici. Özellikle de evlerde ve tahıl depolarında gördüğümüz incelikli ahşap işçiliği görülmeye değer. Ancak bütün bu kültürel değerlerin ve doğal güzelliğin sular altında kalacak olması çok üzücü. Buradaki insanlar evlerinde ölmek istiyorlar ancak bunu dikkate alan yok ” diye konuştu.

‘DÜNYA, DEĞERLERİNİ KAYBETTİKTEN SONRA ÖĞRENDİ’

Köyün nüfusunun neredeyse tamamını oluşturan yaşlılarla röportajlar yapan İslamoğlu, Muhtar Mehmet Avcu’dan da köy hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Darıbükü köyünün enerji üretimi için gözden çıkarılmış olduğunu dile getiren İslamoğlu, Türkiye’nin enerjiye ihtiyacı olduğunu ancak bunun için değerlerin yok edilmesinin de acı olduğunu vurguladı. Dünyanın birçok ülkesinin pahalı deneyimler yaşayarak ve elindeki değerleri kaybettikten sonra öğrendiği çevre bilincinin Türkiye’de yeterince kavranamadığının altını çizen İslamoğlu, “önümüzdeki on yılın en çok konuşulan konularını başında çevre gelecek. Ancak bu konuda ülkemizde yeterli adımlar atılmış değil” dedi.

ARALIK ORTASINDA YAYINLANACAK

Darıbükü köyündeki çekimlerin ardından Beydilli köyüne geçen İslamoğlu, Eskiköy, Çukurca ve Kesme köylerinin yürüyüş rotaları hakkında da bir program yapacağını belirtti. İslamoğlu, bölgeyi ele alan programlarının Aralık ayı ortalarında yayınlanacağını da sözlerine ekledi.

1533580cookie-checkBu değerler su altında kalacak!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.