Bu gece Viyana geçilemedi…

Belge üzerinde bu akşam itibariyle bir uzlaşıya varılmasının zor olduğu bildiriliyor. Avusturya, “müzakerelerin üyelik amaçladığı” yönündeki ibarenin kaldırılmasını ve “üyeliğe paralel sonuçlara gidilebileceğinin” vurgulanmasını istiyor.


Dönem Başkanı İngiltere, Avusturya’nın itirazının aşılması için, Türkiye’nin üyeliğine ilişkin isteklerini bir deklarasyonla duyurmasını, ancak belgede bir değişiklik yapılması talebinde bulunmamasını öneriyor. Almanya da, Avusturya üzerindeki baskısını sürdürüyor.


Edinilen bilgiye göre, Fransız delegasyonu da, toplantıda Türk tarafında yanlış intiba uyandıracak bir formülasyona gitmektense, birliğin içinde bulunduğu durum çerçevesinde zorlukların Ankara’ya anlatılmasını tavsiye ediyor.


Kıbrıs Rum Kesimi’nin de, İngiltere’nin müzakereleri açış konuşmasına ilişkin itirazları var. Rum Kesimi, Kıbrıs’a ilişkin ibarelerin yeterince sert olmadığı gerekçesiyle itirazda bulunuyor.


Bütün bu gelişmeler çerçevesinde İngiltere, dönem başkanı olarak, bu gece itibariyle bir sonuca varılması için çabalarını sürdürüyor, ancak bu uzlaşının yarın sağlanabileceği ihtimalini de gözardı etmiyor.

1025080cookie-checkBu gece Viyana geçilemedi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.