Bu insanlar tozuttu!

Yok, anam babam! Böyle caddeleri katmerli börek gibi ziftlenmiş, sokakları delinip deşilip eşelenmiş, eşekleri öteye beriye köşelenmiş. Her köşesinde bir tadilat yaşayan, havada ağır bir toz kokusu soluyan, yok dibi düşmüş bir şehir daha!


Havada toz zerrecikleri var. Cümle alem toza bulanmış. Sokaktaki adam, sözüm sana, bana, hepimize! Ayakkabıların toz içinde. Tozlar paçalarından tırmanıyor. Hadi, burnun toz kokusu almıyor, kulakların tozun gelişini duymuyor, dilin tozun tadına bakamıyor! Farkında değil misin, toza dokunuyor, tozda yürüyor, tozu seyrediyorsun. Simidini toza bandırıp yiyorsun, tozu ekmeğine katık yapıyorsun. Tozlu düşünüp, tozlu konuşuyorsun. Korkarım beynine de az buçuk toz bulaştırıyorsun.


Havada kesif bir toz kokusu, ekmek savaşıyla karışık.
Havada ağır bir kan kokusu, toza yatmış.


Toz yaladın yıllarca, taban altı niyetine. Dilin nasır tuttu, altı da üstü de toz bağladı. Toz yuttun, somun somun ekmek yerine. Gırtlağından lokmanı, dirhem dirhem çaldılar. Gık diyemedin, taş bastın midene tozla karışık. Toz soludun, yaladın, toz yuttun. Velhasıl, tozuttun hocam sen kabul et tozuttun.


Yat borusu, kalk borusu. Tutabilene aşk olsun, sıkışınca çamura yat doğrusu.
Beyninin içine tozlar doluşmadan, kokuşmadan dostum kokuşmadan, git bir koşu silkelen de gel. Silkele öteni berini, pişmanlıklarını. Sen oy veriyorsun her gelene ama gidenlere de! Git, oy veren ellerini silkele.


Seyre çıktın bu alemi, ama bu alem de seni!


Seni televizyona bağlayan, dünya halini umursamadan eğlence arayan gözlerin toz tutmuş.
Koş, o gözlerini silkele.


Ses etmem ben, koyunum da! Varla yok arası dilim diyorsan, derdini öteye beriye dökemiyorsan, ümmüğüne çöküyorlar ses edemiyorsan, ses tellerim tozlandı, dilim toz tuttu diyorsan sana bir tavsiye!


Anlat derdini, Marko Paşa’ya!


D. NEŞE BİNARK’IN DİĞER YAZILARI:


Bir varmış, bir yokmuş…


Her derde deva; Karikatür


– Beni fıçımda bırakın!


– Çöp Kedileri


Ayaklı aylak kamera…


Korkunun mizahından korkana ayıp!


Taktığın yakın gözlüğü mü, at gözlüğü mü?


Yaratmanın dayanılmaz ağırlığı


Yaz gitsin, çiz gitsin!

681810cookie-checkBu insanlar tozuttu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.