Bu kış gomonizm mi gelir, nihilizm mi?

Şimdiyse tiril tiriliz maaşallah kış yaklaşırken. Vız geliyor tırıs gidiyor tepemize uzaktan kumandayla inesi füzeler… Dünya soğuk savaşın o sıcacık yıllarında 2 uç gücün nötrölize ettiği nihilist ve optimist modda dönerken kalender kalender ve biz bundan yarım asır beslenirken derbeder derbeder, şimdi saldık düze gidiyor, kader… Bir füze kaç ekmek eder…
Hepsi CHP’nin yüzünden… Elmalıklı İnce Muharrem Paşa, Karlofça ve Pasarofça anlaşmalarını yapmasaydı, Çar Deli Petro’nun egosu tavan yapmazdı, delirmezdi ve hariciye mütehassısı nazırımız Davidson’a Şeyh Şamil muamelesi gütmezdi… Rusların Yeşilköy’e dayanmalarının sebebi de CHP’nin grup başkanvekilidir ki, bu yazının aşure gibi olmasının ve aşure ayının adınınsa Muharrem olmasının aslı buna dayanır…
İlk islamo-sosyalist olan Hz Ömer’in hayali, dine dayalı bir sosyalizasyon kurmak, dolayısıyla ağalık sistemine son vermekti, mezarı tahtaydı, huzur içinde yatar… İslamdan beslenen ağaoğlunun hayali ise, Maslak ormanlarının yerine mezarlık misali beton anıtlar dikmek, altına da kanalizasyon döşemek… ki yatacak yeri yok.
Maslak ve Ayazağa’nın fosseptik borularının, sermayenin gücü adına Sarıyer’e döşenmesini de İstanbul hükümeti çok beğenmiş ama feyzbokta değil check book’da… Egosu şişik Şişli’yi zayıflatıp, Sarıyer’in ruhsarını yandan yontarak, yeni tertip yerlerinden sararıp solduracaklar. Futbol Federasyonu’nun, Kasımpaşa’yı yan fonlarla zengin edip ve Fenerbahçe’nin bütün aslarını Kasımpaşa’ya transfer edip, yönetilebilir bir büyük takım kıvamında, asırlık FB’nin yerine monte etmesi gibi bir şey bir nevi… Bunun adına da multihırsızizm denebilir ki hırsızlıkla hiç alakası yoktur burdaki hırsın… sadece ayak takımının ayaktopundan hır çıkarmasıdır bu.
Sümerler zamanında kitabe yazarları yerine blogger’lar olsaydı, İlmiye Çığ, çağdaş kral nihilist Urganika’yı tweet manyağı yapıp ikna eder, Hamurabi’nin ondan çalıp çırpıp kendine malettiği kanunların telifini feyzbokta herkese beğendirirdi… Sarıgül’ü Sarıyer’e urganla bağlasalardı, kadınlarımız ithal Rus füzelerine nazire olarak sarışın olur, bunu da Abazalara mutlaka beğendirirlerdi feyzbok’da… Kimin kimi nerde yakalayıp, nasıl becereceği, bunu da kimin beğenip, kimin beğenmeyeceği belli değil gari… Feyzbok dediğin, book’luğun yüze vurulması da oluyor aynı zamanda… da kimin kimden feyz aldığı, kimi kime book ettirdiği belli değil… neticede hepsi bakteri olup denize akıyor.
Aktibakteriyel sıvı sabunda bakteri bulunabilen bir memleketten bu gezegene hayır gelmez. İbret almalıyız ki, selefimiz Mars da bir zamanlar maviymiş, Mars 1 oyun 2 mars olunca, kızıl kapitalizmin çökerkenki canhıraş saldırılarıyla, mavi turnusolu kırmızıya çevirip, kan revan savaşlardan sonra kızıl gezegen haline gelmiş olabilir, MOP planı gereği ki, gomonistlik pembe kalırdı yanında…
Dünya’da maviliklere motorları sürecek adamlar da kalmadı ki… sürülecek mavi bitti, yeşiller sermaye… Yemşeyil dolarlar İslamic gergef kılığında Somali üzerinden toplama beyaz keseler örüyorlar ceplere, kurban yardımları ayağına paça çorbası misali ve yeşil renge haksızlık ederek… Toplama denince de akla tükürüklü lamaların top olması geliyor… Bu sene yolsuzluk teması kurban edilse, yolsuzlar ve yolsuzluk yapanlar TEM trafiğine kaçsalar ve tek tek yakalansalar, Deli Petro’yla Şeyh Şamil’in ruhları kazaska oynamazlar mıydı karşılıklı?
Kırmızıyla mavi karışınca morarıveriyor beyaz ufuklar… Oysa kırmızının dozajı azalsa eflatun dinlendirici meditasyon rengi. Ama çağımız insanı dinlenmekten muzdarip. Herkesin birbirini dinlemesi paranoyakça. Dinlenmenin dini imanı yok, dinin anlatmaya çalıştığı, çağ ile hiç örtüşmeyen ama çağı kurtaracak akım ise Nihilizm.
Ruslar sakın bize füzelerle bildiri atmasınlar, “Yaşasın NATO, Faşistler Moskova’ya…” falan diye… Bir de yanına slogandan alt yazı koymasınlar, ” diklenirsen Esed’e, döndürürüz cesede ” hesabı… Sahi NATO diye bir kurum vardı, bizi gomonistlere karşı korumak ve kollamak için kurulmuştu, ne oldu onun açılımına? ” Nah Atarsın Tweet Orama”… mı oldu?
Füze attırmakla, göbek veya tweet attırmayı aynı şey mi sanıyorlar itilaf kuvvetleri? Hey Obama, Obama, atsan atsan odun atarsın sobama… Füze kalkanımız yok ama gözü kalkanımız çok… ama odun da çok… Birkaç Şeyh Şamil lazım şimdi bize birilerini odunlamak için…

762440cookie-checkBu kış gomonizm mi gelir, nihilizm mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.