Bu kaçıncı söz!

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, TOBB’un düzenlediği Fuarcılık Kongresi’nde gazetecilerin büyük marketlerle ilgili sorusuna, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyük marketlerin bayram ve tatil dönemlerinde kapatılmasını isteğini ancak meclis tatilde olduğu için bu talebin değerlendirilemediğini belirterek yanıt verdi. Coşkun tatil dönemlerinde büyük alışveriş merkezlerinin açık olup olmaması kararının valilikler tarafından verileceğini belirterek, büyük marketlerin şehir içi trafiğini olumsuz etkilediğini ve konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü açıkladı.


Fuarcılık Kongresi’nde yaptığı konuşmasında ise Coşkun, fuarcılık sektörünün teknik işbirliği ve geleceğe yönelik ticari ilişkilerin kurulmasında önemli bir role sahip olduğunu belirterek, fuarların kolay rekabet ortamı ve yeni pazar imkanları sağladığına dikkat çekti.


Uluslararası Sergiler Bürosu tarafından 2015 yılında EXPO Sergisi’nin İzmir’de gerçekleştirilmesi için Dışişleri Bakanlığı’nın görevlendirildiğini belirten Coşkun, EXPO İzmir fuarının gerçekleşmesinin, AB üyelik sürecinde Türkiye’nin kültürel ve ekonomik yönden tanıtılmasında önemli katkı sağlayacağını ifade etti.


Fuarcılık dendiğinde akla yeni ürün, tasarım, teknoloji, araştırma ve geliştirmenin geldiğini belirten Coşkun, KOSGEB ve üniversiteler arasında 18 teknoloji geliştirme merkezinin bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin kendi teknolojisini ihtiyaç önceliğine göre üretmesi gerektiğini vurguladı.


AB üyelik sürecinde ve Lizbon Stratejisi hedefleri çerçevesinde üye ülkelerin gayri safi milli hasılasının yüzde 3’ünü araştırma ve geliştirmeye ayırma politikalarının benimsendiğini kaydeden Coşkun, Türkiye’nin 6-7 yıldan önce bu hedefi gerçekleştiremeyeceğini kaydetti. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi için 2005 yılı mali bütçesinden 450 trilyon ayrıldığını belirten Coşkun, üniversite ve araştırma kurum ve kuruluşlarında yapılan bilimsel çalışmaların sanayicinin hizmetine sunulması projesinin başlatıldığını bildirdi. Bu proje kapsamında 116 projenin olduğunu belirten Coşkun, projelerden 76’sının desteklendiğini belirtti.

1026940cookie-checkBu kaçıncı söz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.